Malvàcies
Tilia platyphyllos Scop.
Hi ha 105 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
105 coincidències amb els filtres actuals
Calaf ~ Anoia
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratassia. Agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després traiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, en lluna vella.
Observacions: Traducció del Marc de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratassia. Agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després traiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, en lluna vella.
Observacions: Traducció del Marc de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Calaf ~ Anoia
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratassia. Agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després traiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, en lluna vella.
Observacions: Traducció del Marc de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratassia. Agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després traiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, en lluna vella.
Observacions: Traducció del Marc de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Peralada ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Bràctea i inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La posen a la ratafia.
Observacions: La cullen d'un til·ler de l'hort dels veïns.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Bràctea i inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La posen a la ratafia.
Observacions: La cullen d'un til·ler de l'hort dels veïns.
Toès i Entrevalls ~ Conflent
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per al plaer de prendre una tisana.
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per al plaer de prendre una tisana.
Agres ~ Comtat
Cuita en aigua
Part de la planta: Flor i fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer timonet.
Cuita en aigua
Part de la planta: Flor i fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer timonet.
Agres ~ Comtat
Beguda preparada amb aigua
Part de la planta: Flor i fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer timonet.
Beguda preparada amb aigua
Part de la planta: Flor i fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer timonet.
Santa Maria de Palautordera ~ Vallès Oriental
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Bràctea i inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a elaborar la ratafia.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Bràctea i inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a elaborar la ratafia.
Santa Maria de Palautordera ~ Vallès Oriental
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Bràctea i inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a elaborar la ratafia.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Bràctea i inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a elaborar la ratafia.
Campins ~ Vallès Oriental
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Bràctea i inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a elaborar la ratafia.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Bràctea i inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a elaborar la ratafia.
Campins ~ Vallès Oriental
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Bràctea i inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a elaborar la ratafia.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Bràctea i inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a elaborar la ratafia.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.