Anacardiàcies

Pistacia lentiscus L.

Hi ha 21 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




21 coincidències amb els filtres actuals

Argençola ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Tija amb fulles/branques
Destinació: Alimentació animal
Descripció: La mata, la donaven als conills, encara ens en donen ara i els encanta. També els donen rames de pi, romanins, farigola, llitsons, fonoll, ravenisses, xicoies, els agrada molt tot això.
Argençola ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Tija amb fulles/branques
Destinació: Alimentació animal
Descripció: La mata, la donaven als conills, encara ens en donen ara i els encanta. També els donen rames de pi, romanins, farigola, llitsons, fonoll, ravenisses, xicoies, els agrada molt tot això.
Argençola ~ Anoia
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Encara n'assequen ara, les aixafen i les posen al sol en unes capsetes de fusta, o en una malla, i hi posen mata perquè no es corquin. Agafen fulles de mata i les posen per sobre les figues perquè no es corquin, tant quan s'assequen com quan les guarden.
Argençola ~ Anoia
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Encara n'assequen ara, les aixafen i les posen al sol en unes capsetes de fusta, o en una malla, i hi posen mata perquè no es corquin. Agafen fulles de mata i les posen per sobre les figues perquè no es corquin, tant quan s'assequen com quan les guarden.
Copons ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per Sant Joan feien ratafia, ara ja no. Anís sec, sucre, un parell o tres de nous tendres, un parell de pinyes verdes de pi blanc, canyella, marialluïsa, camamilla, menta, tarongina, ruda, mata, i més herbes que ja no recorda. També hi posava nou moscada i cafè en gra. Ho deixaven a sol i serena ben tapat perquè no s'evapori, uns 30 o 40 dies.
Copons ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per Sant Joan feien ratafia, ara ja no. Anís sec, sucre, un parell o tres de nous tendres, un parell de pinyes verdes de pi blanc, canyella, marialluïsa, camamilla, menta, tarongina, ruda, mata, i més herbes que ja no recorda. També hi posava nou moscada i cafè en gra. Ho deixaven a sol i serena ben tapat perquè no s'evapori, uns 30 o 40 dies.
Sant Llorenç de la Muga ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: A les cabres els agrada molt.
Sant Llorenç de la Muga ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: A les cabres els agrada molt.
La Granadella ~ Garrigues
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Es deia que la grana se la menjaven les perdius quan era negra, agafaven tal força que era impossible parar-les, feien volades molt més llargues.
La Granadella ~ Garrigues
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Es deia que la grana se la menjaven les perdius quan era negra, agafaven tal força que era impossible parar-les, feien volades molt més llargues.

Més informació en aquesta web sobre Pistacia lentiscus L.

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Pistacia lentiscus

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia