Vitàcies
Vitis vinifera L.
Hi ha 373 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
373 coincidències amb els filtres actuals
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vinya moscatell. Per a fer vi. Extracció mecànica (premsat) i fermentació.
Observacions: Abans hi havia molta vinya i ara no n'hi ha gaire. El que més tenien era vinya, tenien sobre tot sumoll (negre) i de color blanc moscatell, xarel·lo i garnatxa.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vinya moscatell. Per a fer vi. Extracció mecànica (premsat) i fermentació.
Observacions: Abans hi havia molta vinya i ara no n'hi ha gaire. El que més tenien era vinya, tenien sobre tot sumoll (negre) i de color blanc moscatell, xarel·lo i garnatxa.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Mistela. És el licor que més havien fet a casa i fins fa pocs anys, hi posaven set litres de vi per un litre d'esperit. Extracció mecànica (premsat) i maceració en aiguardent.
Observacions: El problema ara és aconseguir l'esprit, que te l'han de vendre d'estraperlo. Diuen que és molt bona, però n'han deixat de fer perquè no els agradava haver de comprar l'esprit d'estraper-lo, anaven a comprar-lo a una bodega d'Igualada preguntant si tenien "cigrons", era el codi.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Mistela. És el licor que més havien fet a casa i fins fa pocs anys, hi posaven set litres de vi per un litre d'esperit. Extracció mecànica (premsat) i maceració en aiguardent.
Observacions: El problema ara és aconseguir l'esprit, que te l'han de vendre d'estraperlo. Diuen que és molt bona, però n'han deixat de fer perquè no els agradava haver de comprar l'esprit d'estraper-lo, anaven a comprar-lo a una bodega d'Igualada preguntant si tenien "cigrons", era el codi.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Mistela. És el licor que més havien fet a casa i fins fa pocs anys, hi posaven set litres de vi per un litre d'esperit. Extracció mecànica (premsat) i maceració en aiguardent.
Observacions: El problema ara és aconseguir l'esprit, que te l'han de vendre d'estraperlo. Diuen que és molt bona, però n'han deixat de fer perquè no els agradava haver de comprar l'esprit d'estraper-lo, anaven a comprar-lo a una bodega d'Igualada preguntant si tenien "cigrons", era el codi.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Mistela. És el licor que més havien fet a casa i fins fa pocs anys, hi posaven set litres de vi per un litre d'esperit. Extracció mecànica (premsat) i maceració en aiguardent.
Observacions: El problema ara és aconseguir l'esprit, que te l'han de vendre d'estraperlo. Diuen que és molt bona, però n'han deixat de fer perquè no els agradava haver de comprar l'esprit d'estraper-lo, anaven a comprar-lo a una bodega d'Igualada preguntant si tenien "cigrons", era el codi.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Valencià blanc. Aquest raïm que s'aprofitava per a menjar es penjava a les golfes i així es tenia per l'hivern, i si s'assecava eren panses.
Observacions: N'hi havia quatre ceps.
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Valencià blanc. Aquest raïm que s'aprofitava per a menjar es penjava a les golfes i així es tenia per l'hivern, i si s'assecava eren panses.
Observacions: N'hi havia quatre ceps.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Valencià blanc. Aquest raïm que s'aprofitava per a menjar es penjava a les golfes i així es tenia per l'hivern, i si s'assecava eren panses.
Observacions: N'hi havia quatre ceps.
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Valencià blanc. Aquest raïm que s'aprofitava per a menjar es penjava a les golfes i així es tenia per l'hivern, i si s'assecava eren panses.
Observacions: N'hi havia quatre ceps.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Valencià blanc. Aquest raïm que s'aprofitava per a menjar es penjava a les golfes i així es tenia per l'hivern, i si s'assecava eren panses.
Observacions: N'hi havia quatre ceps.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Valencià blanc. Aquest raïm que s'aprofitava per a menjar es penjava a les golfes i així es tenia per l'hivern, i si s'assecava eren panses.
Observacions: N'hi havia quatre ceps.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Valencià blanc. Aquest raïm que s'aprofitava per a menjar es penjava a les golfes i així es tenia per l'hivern, i si s'assecava eren panses.
Observacions: N'hi havia quatre ceps.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Valencià blanc. Aquest raïm que s'aprofitava per a menjar es penjava a les golfes i així es tenia per l'hivern, i si s'assecava eren panses.
Observacions: N'hi havia quatre ceps.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Valencià blanc. Aquest raïm que s'aprofitava per a menjar es penjava a les golfes i així es tenia per l'hivern, i si s'assecava eren panses.
Observacions: N'hi havia quatre ceps.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Valencià blanc. Aquest raïm que s'aprofitava per a menjar es penjava a les golfes i així es tenia per l'hivern, i si s'assecava eren panses.
Observacions: N'hi havia quatre ceps.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Valencià blanc. Aquest raïm que s'aprofitava per a menjar es penjava a les golfes i així es tenia per l'hivern, i si s'assecava eren panses.
Observacions: N'hi havia quatre ceps.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Valencià blanc. Aquest raïm que s'aprofitava per a menjar es penjava a les golfes i així es tenia per l'hivern, i si s'assecava eren panses.
Observacions: N'hi havia quatre ceps.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Feien vi místic a casa seva, fins fa dos anys en feia: 16 litres de vi, per cada litre de vi hi posava mig petricó d'esprit (1 petricó = 250 ml). Ha de ser vi verge, que no hagi bullit al cup. Ho posava dins la bota, i al cap d'un parell de dies hi posava un farcellet de marialluïsa i al cap d'uns dies ja es podia beure, era molt bo, s'assembla a la mistela, a casa sempre n'havien fet.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Feien vi místic a casa seva, fins fa dos anys en feia: 16 litres de vi, per cada litre de vi hi posava mig petricó d'esprit (1 petricó = 250 ml). Ha de ser vi verge, que no hagi bullit al cup. Ho posava dins la bota, i al cap d'un parell de dies hi posava un farcellet de marialluïsa i al cap d'uns dies ja es podia beure, era molt bo, s'assembla a la mistela, a casa sempre n'havien fet.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.