Vitàcies

Vitis vinifera L.

Hi ha 373 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




373 coincidències amb els filtres actuals

Argençola ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: A casa feien mistela, encara en fan ara, 1 litre i 1/4 d'alcohol per 6 litres i ¾ de most.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Mistela. Extracció mecànica (premsat) i maceració en aiguardent.
Observacions: Quan eren ben petitots no se'n feia de mistela, quan va arribar l'alcohol i l'esperit van començar a fer-ne.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Mistela. Extracció mecànica (premsat) i maceració en aiguardent.
Observacions: Quan eren ben petitots no se'n feia de mistela, quan va arribar l'alcohol i l'esperit van començar a fer-ne.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Mistela. Extracció mecànica (premsat) i maceració en aiguardent.
Observacions: No se'n recorda gaire.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vinya macabeu. Per a fer el vi blanc. Extracció mecànica (premsat) i fermentació.
Observacions: La vinya era el que donava més feina
Jorba ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Mistela. Extracció mecànica (premsat) i maceració en aiguardent.
Jorba ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Mim blanc. Feien bullir el raïm fins que reduís la meitat.
Jorba ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Arrop. Trituració i cocció fins aconseguir la reducció del contingut i la concentració dels sucres.
Jorba ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vinya ull de llebre. Extracció mecànica (premsat) i fermentació.
Observacions: És més recent.
Jorba ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vinya sumoll. Extracció mecànica (premsat) i fermentació.

Més informació en aquesta web sobre Vitis vinifera L.

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Vitis vinifera

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia