Vitàcies

Vitis vinifera L.

Hi ha 373 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




373 coincidències amb els filtres actuals

Bellaguarda ~ Garrigues
Beguda preparada per fermentació
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Tothom feia vi i mistela per al consum.
Bellaguarda ~ Garrigues
Beguda preparada per fermentació
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Tothom feia vi i mistela per al consum.
Bellaguarda ~ Garrigues
Beguda preparada per fermentació
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Tothom feia vi i mistela per al consum.
Bellaguarda ~ Garrigues
Beguda preparada per fermentació
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Tothom feia vi i mistela per al consum.
Bellaguarda ~ Garrigues
Beguda preparada per fermentació
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Tothom feia vi i mistela per al consum.
Juneda ~ Garrigues
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es penjava en fils i es deixava assecar.
Observacions: Abans s'havia de preparar menjar per a tot l'any.
La Pobla de Cérvoles ~ Garrigues
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Gavarro de cep per a donar a les bèsties.
Les Angles ~ Capcir
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: A mitjanit feien el vi calent: s'escalfava vi negre, hi afegien prunes seques, que es coïen a l'avança amb aigua, clou de girofle i sucre. Quan anava a búller ho sallien (del foc) i ho deixaven reposar. El servien amb la llossa i n'emplenaven un o dos veires.
Observacions: El gener mataven el porc. N'hi havien dos o tres per casa. La pastera la passaven d'una casa a una altra. Als Angles n'hi havia tres, de pasteres. Explica les diades de la matança del porc com una festa i trobada d'amics i parents. Al costat de la feina hi havia bona teca i també jugaven al truc cap a les vuit del vespre. Hi havia cases que jugaven tota la nit. Menjaven allioli, sopa de pa negre i botifarres. L'encarregat de matar el porc sempre era l'home.
Maials ~ Segrià
Quall
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer quallar la llet per a preparar el brossat.
Alcanó ~ Segrià
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ara fa uns 30 anys vaig començar a fer orujo amb un alambí i en faig de timó (Thymus vulgaris), cafè (Coffea arabica), llimona (Citrus limon) o d'herbes vàries. Vaig a buscar el que sobra de la verema premsada en alguna casa de vi i això més aigua es fa bullir i el que surt és l'orujo. Després ho aromatitzo amb el que més m'agrada.

Més informació en aquesta web sobre Vitis vinifera L.

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Vitis vinifera

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia