Vitàcies

Vitis vinifera L.

Hi ha 373 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




373 coincidències amb els filtres actuals

Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Tija
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Els anys de molta secada, si no hi havia palla, agafaven els sarments de la vinya, de l'esporga, i els picaven perquè quedéssin tous i esfilagarssats, i els donaven a les mules.
Observacions: Li ho havia explicat el seu pare.
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vinya picapoll. Extracció mecànica (premsat) i fermentació.
Observacions: En tenen quatre ceps.
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vinya de Sant Jaume.
Observacions: En teníem quatre ceps. Venien molt primerencs, per allà Sant Jaume, els raïms volaven.
Argençola ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: També feien vi blanc, que es posava a bullir fins que reduís a la meitat. Ja fa anys que no en fan, sa germana en va fer encara. Trituració i cocció fins aconseguir la reducció del contingut i la concentració dels sucres.
Argençola ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: També feien vi blanc, que es posava a bullir fins que reduís a la meitat. Ja fa anys que no en fan, sa germana en va fer encara. Trituració i cocció fins aconseguir la reducció del contingut i la concentració dels sucres.
Argençola ~ Anoia
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: També en fan mistela, encara en fan, fan sis i un.
Observacions: També fan mistela, encara en fan, fan sis de vi i un d'esperit.
Argençola ~ Anoia
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: També en fan mistela, encara en fan, fan sis i un.
Observacions: També fan mistela, encara en fan, fan sis de vi i un d'esperit.
Argençola ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat el feien amb codony i vi. Es posava a bullir, i quan quedava com sec, dur, ja estava. Per exemple cinc quilos de codonys i uns dos o tres litres de vi. El posaven a assecar, i a vegades quedava dur que no es podia ni menjar, no hi posaven farina ni res. Cocció fins a aconseguir la reducció del contingut i la concentració dels sucres. Per a esmorzar o dinar feien servir aquest codonyat.
Argençola ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat el feien amb codony i vi. Es posava a bullir, i quan quedava com sec, dur, ja estava. Per exemple cinc quilos de codonys i uns dos o tres litres de vi. El posaven a assecar, i a vegades quedava dur que no es podia ni menjar, no hi posaven farina ni res. Cocció fins a aconseguir la reducció del contingut i la concentració dels sucres. Per a esmorzar o dinar feien servir aquest codonyat.
Argençola ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vinya sumoll. Extracció mecànica (premsat) i fermentació.
Observacions: Era el més abundant.

Més informació en aquesta web sobre Vitis vinifera L.

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Vitis vinifera

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia