Vitàcies

Vitis vinifera L.

Hi ha 373 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




373 coincidències amb els filtres actuals

Tírvia ~ Pallars Sobirà
Condiment
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment i assaonador de conserva de bolets. Ingredients: oli d'oliva (1/3 part), vinagre (2/3 parts), sal i aigua. Mescla utilitzada per a fer conserva de rovellons (Lactarius deliciosus). Els bolets així confitats es poden consumir en cru.
Tírvia ~ Pallars Sobirà
Condiment
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment i assaonador de conserva de bolets. Ingredients: oli d'oliva (1/3 part), vinagre (2/3 parts), sal i aigua. Mescla utilitzada per a fer conserva de rovellons (Lactarius deliciosus). Els bolets així confitats es poden consumir en cru.
Rialp ~ Pallars Sobirà
Condiment
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Aromatitzant i assaonador de carns d'ocells rapinyaires i còrvids. S'utilitzava "vi de capellans" com a aromatitzant i assaonador, "per treure-li la maliciada". Inicialment s'estofava lleugerament la carn; acte seguit s'hi afegia una mica d'aigua (per tal de que esdevingués tova) i un raig de vi.
Observacions: En temps passats s'havia consumit la carn de rapinyaires diürns (àguila, esparver, etc.), nocturns (duc) i còrvids (corb).
Rialp ~ Pallars Sobirà
Condiment
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Aromatitzant i assaonador de carns d'ocells rapinyaires i còrvids. S'utilitzava "vi de capellans" com a aromatitzant i assaonador, "per treure-li la maliciada". Inicialment s'estofava lleugerament la carn; acte seguit s'hi afegia una mica d'aigua (per tal de que esdevingués tova) i un raig de vi.
Observacions: En temps passats s'havia consumit la carn de rapinyaires diürns (àguila, esparver, etc.), nocturns (duc) i còrvids (corb).
Soriguera ~ Pallars Sobirà
Condiment
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Aromatitzant i assaonador de carns d'ocells rapinyaires i còrvids. S'utilitzava "vi de capellans" com a aromatitzant i assaonador, "per treure-li la maliciada". Inicialment s'estofava lleugerament la carn; acte seguit s'hi afegia una mica d'aigua (per tal de que esdevingués tova) i un raig de vi.
Observacions: En temps passats s'havia consumit la carn de rapinyaires diürns (àguila, esparver, etc.), nocturns (duc) i còrvids (corb).
Soriguera ~ Pallars Sobirà
Condiment
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Aromatitzant i assaonador de carns d'ocells rapinyaires i còrvids. S'utilitzava "vi de capellans" com a aromatitzant i assaonador, "per treure-li la maliciada". Inicialment s'estofava lleugerament la carn; acte seguit s'hi afegia una mica d'aigua (per tal de que esdevingués tova) i un raig de vi.
Observacions: En temps passats s'havia consumit la carn de rapinyaires diürns (àguila, esparver, etc.), nocturns (duc) i còrvids (corb).
La Guingueta d'Àneu ~ Pallars Sobirà
Condiment
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Aromatitzant i assaonador de carns d'ocells rapinyaires i còrvids. S'utilitzava "vi de capellans" com a aromatitzant i assaonador, "per treure-li la maliciada". Inicialment s'estofava lleugerament la carn; acte seguit s'hi afegia una mica d'aigua (per tal de que esdevingués tova) i un raig de vi.
Observacions: En temps passats s'havia consumit la carn de rapinyaires diürns (àguila, esparver, etc.), nocturns (duc) i còrvids (corb).
Soriguera ~ Pallars Sobirà
Condiment
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Aromatitzant i assaonador de carns d'ocells rapinyaires i còrvids. S'utilitzava "vi de capellans" com a aromatitzant i assaonador, "per treure-li la maliciada". Inicialment s'estofava lleugerament la carn; acte seguit s'hi afegia una mica d'aigua (per tal de que esdevingués tova) i un raig de vi.
Observacions: En temps passats s'havia consumit la carn de rapinyaires diürns (àguila, esparver, etc.), nocturns (duc) i còrvids (corb).
Soriguera ~ Pallars Sobirà
Condiment
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Aromatitzant i assaonador de carns d'ocells rapinyaires i còrvids. S'utilitzava "vi de capellans" com a aromatitzant i assaonador, "per treure-li la maliciada". Inicialment s'estofava lleugerament la carn; acte seguit s'hi afegia una mica d'aigua (per tal de que esdevingués tova) i un raig de vi.
Observacions: En temps passats s'havia consumit la carn de rapinyaires diürns (àguila, esparver, etc.), nocturns (duc) i còrvids (corb).
Rialp ~ Pallars Sobirà
Condiment
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment i assaonador de carn a la vinagreta. Ingredients: Allium sativum (bulb), Petroselinum crispum (part aèria), oli d'oliva i vinagre.

Més informació en aquesta web sobre Vitis vinifera L.

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Vitis vinifera

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia