Vitàcies
Vitis vinifera L.
Hi ha 373 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
373 coincidències amb els filtres actuals
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vinya macabeu. Extracció mecànica (premsat) i fermentació.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vinya macabeu. Extracció mecànica (premsat) i fermentació.
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vinya garnatxa. Extracció mecànica (premsat) i fermentació.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vinya garnatxa. Extracció mecànica (premsat) i fermentació.
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vinya garnatxa. Extracció mecànica (premsat) i fermentació.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vinya garnatxa. Extracció mecànica (premsat) i fermentació.
Els Prats de Rei ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vinya panser o de Sant Jaume per a menjar.
Observacions: A la pallissa (allà on té la cabana, fora de Prats de Rei), hi té un cep panser o un cep de Sant Jaume.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vinya panser o de Sant Jaume per a menjar.
Observacions: A la pallissa (allà on té la cabana, fora de Prats de Rei), hi té un cep panser o un cep de Sant Jaume.
Òdena ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratafia. Utilitzaven com a base la mistela i hi posaven un preparat d'herbes que compraven, després ho deixaven 40 dies a sol i serena. Diuen que queda més seca que quan es fa amb anís, i prou forta.
Observacions: El preparat d'herbes, el compraven a cal Parera.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratafia. Utilitzaven com a base la mistela i hi posaven un preparat d'herbes que compraven, després ho deixaven 40 dies a sol i serena. Diuen que queda més seca que quan es fa amb anís, i prou forta.
Observacions: El preparat d'herbes, el compraven a cal Parera.
Òdena ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Mistela. Most i esperit de vi, normalment sis a un o set a un. Extracció mecànica (premsat) i maceració en aiguardent.
Observacions: Sempre es feia a la mateixa bota.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Mistela. Most i esperit de vi, normalment sis a un o set a un. Extracció mecànica (premsat) i maceració en aiguardent.
Observacions: Sempre es feia a la mateixa bota.
Òdena ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Mim blanc. Posaven el most a bullir i deixaven que reduís la meitat. És molt llaminer, tot i que té poc grau.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Mim blanc. Posaven el most a bullir i deixaven que reduís la meitat. És molt llaminer, tot i que té poc grau.
Òdena ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Pa amb vi i sucre.
Observacions: Abans els sucaven pa amb vi i sucre cada dia des de bastant petits, i ara no els ho pots fer, perquè es diu que s'acostumen a l'alcohol. És molt diferent, la vida moderna.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Pa amb vi i sucre.
Observacions: Abans els sucaven pa amb vi i sucre cada dia des de bastant petits, i ara no els ho pots fer, perquè es diu que s'acostumen a l'alcohol. És molt diferent, la vida moderna.
Òdena ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Pa amb vi i sucre.
Observacions: Abans els sucaven pa amb vi i sucre cada dia des de bastant petits, i ara no els ho pots fer, perquè es diu que s'acostumen a l'alcohol. És molt diferent, la vida moderna.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Pa amb vi i sucre.
Observacions: Abans els sucaven pa amb vi i sucre cada dia des de bastant petits, i ara no els ho pots fer, perquè es diu que s'acostumen a l'alcohol. És molt diferent, la vida moderna.
Òdena ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vinya macabeu. Extracció mecànica (premsat) i fermentació. Abans els sucàvem pa amb vi i sucre cada dia des de bastant petits, i ara no els ho pots fer perquè es diu que s'acostumen a l'alcohol. És molt diferent, la vida moderna.
Observacions: Ha canviat molt, ara fan merlot, cabernet sauvignon, macabeu de fora (empeltat). Ara s'empelten amb peus estranys que venen de fora, que són més productius. Encara es fa una mica de vi de la seva vinya per al consum, posant-hi només el sofre del lluquet (es posa amb un filferro i es crema dins la tapa). L'any passat li va quedar molt flac (poc grau) el vi, perquè havia plogut molt.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vinya macabeu. Extracció mecànica (premsat) i fermentació. Abans els sucàvem pa amb vi i sucre cada dia des de bastant petits, i ara no els ho pots fer perquè es diu que s'acostumen a l'alcohol. És molt diferent, la vida moderna.
Observacions: Ha canviat molt, ara fan merlot, cabernet sauvignon, macabeu de fora (empeltat). Ara s'empelten amb peus estranys que venen de fora, que són més productius. Encara es fa una mica de vi de la seva vinya per al consum, posant-hi només el sofre del lluquet (es posa amb un filferro i es crema dins la tapa). L'any passat li va quedar molt flac (poc grau) el vi, perquè havia plogut molt.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.