Umbel·líferes
Foeniculum vulgare Mill.
Hi ha 496 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
496 coincidències amb els filtres actuals
Pau ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Fulla jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Posen fulles tendres a les olives quan en fan conserva.
Condiment
Part de la planta: Fulla jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Posen fulles tendres a les olives quan en fan conserva.
Viladamat ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La grana s'usa per a fer bunyols i magdalenes.
Observacions: Hi ha un fonoll més gros, en venen el tronxo per a menjar. És més gros perquè és cultivat.
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La grana s'usa per a fer bunyols i magdalenes.
Observacions: Hi ha un fonoll més gros, en venen el tronxo per a menjar. És més gros perquè és cultivat.
Ventalló ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Lluc tendre
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Brots tendres per a la ratafia.
Observacions: El tenen plantat al jardí.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Lluc tendre
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Brots tendres per a la ratafia.
Observacions: El tenen plantat al jardí.
El Port de la Selva ~ Alt Empordà
Cuita en aigua
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els seus avis i la seva mare posaven un manat de brots tendres de fonoll lligats per a coure la verdura i després se'l menjaven amanit.
Cuita en aigua
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els seus avis i la seva mare posaven un manat de brots tendres de fonoll lligats per a coure la verdura i després se'l menjaven amanit.
Figueres ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ella no el fa servir però sap que se'n posa als cargols abans de menjar-los, per a dejunar-los, perquè tinguin més bon gust.
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ella no el fa servir però sap que se'n posa als cargols abans de menjar-los, per a dejunar-los, perquè tinguin més bon gust.
Seva ~ Osona
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De grana de fonoll se'n posa a les coques.
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De grana de fonoll se'n posa a les coques.
Fogars de Montclús ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En posen la grana a les coques, també solen posar-hi comí (Carum carvi).
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En posen la grana a les coques, també solen posar-hi comí (Carum carvi).
La Garriga ~ Vallès Oriental
Cuita en aigua
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: És bo posar-ne un brot a les sopes de pa, encara ho fan.
Cuita en aigua
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: És bo posar-ne un brot a les sopes de pa, encara ho fan.
La Garriga ~ Vallès Oriental
Cuita en aigua
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: És bo posar-ne un brot a les sopes de pa, encara ho fan.
Cuita en aigua
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: És bo posar-ne un brot a les sopes de pa, encara ho fan.
Santa Maria de Palautordera ~ Vallès Oriental
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana i animal
Descripció: L'usen per a elaborar la ratafia. També era herba per als conills, però dies abans de matar-los val més no donar-los-en perquè la carn llavors en té molt gust; amb la pampinella (Sanguisorba minor) passa el mateix.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana i animal
Descripció: L'usen per a elaborar la ratafia. També era herba per als conills, però dies abans de matar-los val més no donar-los-en perquè la carn llavors en té molt gust; amb la pampinella (Sanguisorba minor) passa el mateix.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.