Umbel·líferes
Foeniculum vulgare Mill.
Hi ha 496 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
496 coincidències amb els filtres actuals
Tagamanent ~ Vallès Oriental
Cuita en aigua
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: A la cassola hi és bo.
Cuita en aigua
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: A la cassola hi és bo.
Fogars de Montclús ~ Vallès Oriental
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana i animal
Descripció: La canalla s'ho posa molt a la boca perquè és bo de gust i els agrada. També és herba per als conills.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana i animal
Descripció: La canalla s'ho posa molt a la boca perquè és bo de gust i els agrada. També és herba per als conills.
Fogars de Montclús ~ Vallès Oriental
Cuita en aigua
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: A qui li agrada, se'l menja bullit.
Cuita en aigua
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: A qui li agrada, se'l menja bullit.
Seva ~ Osona
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Per als conills és molt bo, el fonoll.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Per als conills és molt bo, el fonoll.
Santa Maria de Palautordera ~ Vallès Oriental
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana i animal
Descripció: Hi havia gent que el feia bullir i se'l menjava i altres el feien bullir i llavors fregit a la paella, deien que era una menja tan bona. A mi m'agrada portar-ne un brot a la boca. També per als conills. N'hi ha que veig que, quan és tendre, que no fa el tronc, se n'emporten gabells. Als conills, qualsevol classe d'herba els agrada.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana i animal
Descripció: Hi havia gent que el feia bullir i se'l menjava i altres el feien bullir i llavors fregit a la paella, deien que era una menja tan bona. A mi m'agrada portar-ne un brot a la boca. També per als conills. N'hi ha que veig que, quan és tendre, que no fa el tronc, se n'emporten gabells. Als conills, qualsevol classe d'herba els agrada.
Santa Maria de Palautordera ~ Vallès Oriental
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana i animal
Descripció: Hi havia gent que el feia bullir i se'l menjava i altres el feien bullir i llavors fregit a la paella, deien que era una menja tan bona. A mi m'agrada portar-ne un brot a la boca. També per als conills. N'hi ha que veig que, quan és tendre, que no fa el tronc, se n'emporten gabells. Als conills, qualsevol classe d'herba els agrada.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana i animal
Descripció: Hi havia gent que el feia bullir i se'l menjava i altres el feien bullir i llavors fregit a la paella, deien que era una menja tan bona. A mi m'agrada portar-ne un brot a la boca. També per als conills. N'hi ha que veig que, quan és tendre, que no fa el tronc, se n'emporten gabells. Als conills, qualsevol classe d'herba els agrada.
Montseny ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Fonoll i orenga (Origanum vulgare), per a confitar olives.
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Fonoll i orenga (Origanum vulgare), per a confitar olives.
Gualba ~ Vallès Oriental
Cuita en aigua
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan se salen olives, se n'hi posa un tronc. També es menjava bullit, com a verdura, o se'n posava un brot als cargols, en bullir-los.
Observacions: Al seu sogre li agradava, per la Quaresma, cada any, un parell o tres de dies, menjava fonoll bullit.
Cuita en aigua
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan se salen olives, se n'hi posa un tronc. També es menjava bullit, com a verdura, o se'n posava un brot als cargols, en bullir-los.
Observacions: Al seu sogre li agradava, per la Quaresma, cada any, un parell o tres de dies, menjava fonoll bullit.
Gualba ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Fogars de Montclús ~ Vallès Oriental
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a elaborar la ratafia.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a elaborar la ratafia.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.