Umbel·líferes
Foeniculum vulgare Mill.
Hi ha 496 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
496 coincidències amb els filtres actuals
Copons ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: El posaven a les olives i també en donaven als conills.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: El posaven a les olives i també en donaven als conills.
Copons ~ Anoia
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El posaven a les olives i també en donaven als conills.
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El posaven a les olives i també en donaven als conills.
Copons ~ Anoia
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El posaven a les olives i també en donaven als conills.
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El posaven a les olives i també en donaven als conills.
Rubió ~ Anoia
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a amanir les olives hi posaven fonoll i un tros de pela de llimona.
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a amanir les olives hi posaven fonoll i un tros de pela de llimona.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Com a condiment.
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Com a condiment.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan fa aigua de menta, farigola o marialluïsa, sempre hi posa una mica de fulla de fonoll, per a donar bon gust, com a condiment per a les infusions.
Observacions: L'asseca com la marialluïsa (Lippia triphylla), penjant-lo a l'ombra que s'assequi, i després la desfulla per a guardar la fulla seca en un pot de vidre.
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan fa aigua de menta, farigola o marialluïsa, sempre hi posa una mica de fulla de fonoll, per a donar bon gust, com a condiment per a les infusions.
Observacions: L'asseca com la marialluïsa (Lippia triphylla), penjant-lo a l'ombra que s'assequi, i després la desfulla per a guardar la fulla seca en un pot de vidre.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Fonoll cuit amb patates, com a verdura. En menjàvem molt, té un gust fort.
Observacions: És medicinal.
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Fonoll cuit amb patates, com a verdura. En menjàvem molt, té un gust fort.
Observacions: És medicinal.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Fonoll cuit amb patates, com a verdura. Té un gust fort.
Observacions: També és medicinal.
Cuita en aigua
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Fonoll cuit amb patates, com a verdura. Té un gust fort.
Observacions: També és medicinal.
Els Prats de Rei ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Òdena ~ Anoia
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a les olives.
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a les olives.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.