Umbel·líferes
Foeniculum vulgare Mill.
Hi ha 496 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
496 coincidències amb els filtres actuals
Castellfollit del Boix ~ Bages
Cuita en aigua
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan són tendres, els trinxaven i els feien bullir, les fulles i fins i tot el tronxo. Només calia amanir-los una mica (hi afegien cansalada o arengada, si en tenien). Són molt bons i n'han hagut de menjar molts.
Observacions: La tieta de la María n'anava a collir sacs per menjar a casa (es feien molt a les vinyes, als marges). El consideraven bo de gust, almenys quan hi ha gana. A cal Grau eren menys colla i no n'havien menjat gaire, de fonoll, perquè no havien passat mai gana.
Cuita en aigua
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan són tendres, els trinxaven i els feien bullir, les fulles i fins i tot el tronxo. Només calia amanir-los una mica (hi afegien cansalada o arengada, si en tenien). Són molt bons i n'han hagut de menjar molts.
Observacions: La tieta de la María n'anava a collir sacs per menjar a casa (es feien molt a les vinyes, als marges). El consideraven bo de gust, almenys quan hi ha gana. A cal Grau eren menys colla i no n'havien menjat gaire, de fonoll, perquè no havien passat mai gana.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Cuita en aigua
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan són tendres, els trinxaven i els feien bullir, les fulles i fins i tot el tronxo. Només calia amanir-los una mica (hi afegien cansalada o arengada, si en tenien). Són molt bons i n'han hagut de menjar molts.
Observacions: La tieta de la María n'anava a collir sacs per menjar a casa (es feien molt a les vinyes, als marges). El consideraven bo de gust, almenys quan hi ha gana. A cal Grau eren menys colla i no n'havien menjat gaire, de fonoll, perquè no havien passat mai gana.
Cuita en aigua
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan són tendres, els trinxaven i els feien bullir, les fulles i fins i tot el tronxo. Només calia amanir-los una mica (hi afegien cansalada o arengada, si en tenien). Són molt bons i n'han hagut de menjar molts.
Observacions: La tieta de la María n'anava a collir sacs per menjar a casa (es feien molt a les vinyes, als marges). El consideraven bo de gust, almenys quan hi ha gana. A cal Grau eren menys colla i no n'havien menjat gaire, de fonoll, perquè no havien passat mai gana.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan són tendres, els trinxaven i els feien bullir, les fulles i fins i tot el tronxo. Només calia amanir-los una mica (hi afegien cansalada o arengada, si en tenien). Són molt bons i n'han hagut de menjar molts.
Observacions: La tieta de la María n'anava a collir sacs per menjar a casa (es feien molt a les vinyes, als marges). El consideraven bo de gust, almenys quan hi ha gana. A cal Grau eren menys colla i no n'havien menjat gaire, de fonoll, perquè no havien passat mai gana.
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan són tendres, els trinxaven i els feien bullir, les fulles i fins i tot el tronxo. Només calia amanir-los una mica (hi afegien cansalada o arengada, si en tenien). Són molt bons i n'han hagut de menjar molts.
Observacions: La tieta de la María n'anava a collir sacs per menjar a casa (es feien molt a les vinyes, als marges). El consideraven bo de gust, almenys quan hi ha gana. A cal Grau eren menys colla i no n'havien menjat gaire, de fonoll, perquè no havien passat mai gana.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan són tendres, els trinxaven i els feien bullir, les fulles i fins i tot el tronxo. Només calia amanir-los una mica (hi afegien cansalada o arengada, si en tenien). Són molt bons i n'han hagut de menjar molts.
Observacions: La tieta de la María n'anava a collir sacs per menjar a casa (es feien molt a les vinyes, als marges). El consideraven bo de gust, almenys quan hi ha gana. A cal Grau eren menys colla i no n'havien menjat gaire, de fonoll, perquè no havien passat mai gana.
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan són tendres, els trinxaven i els feien bullir, les fulles i fins i tot el tronxo. Només calia amanir-los una mica (hi afegien cansalada o arengada, si en tenien). Són molt bons i n'han hagut de menjar molts.
Observacions: La tieta de la María n'anava a collir sacs per menjar a casa (es feien molt a les vinyes, als marges). El consideraven bo de gust, almenys quan hi ha gana. A cal Grau eren menys colla i no n'havien menjat gaire, de fonoll, perquè no havien passat mai gana.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olives amanides amb sajolida, fonoll i sal.
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olives amanides amb sajolida, fonoll i sal.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olives amanides amb sajolida, fonoll i sal.
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olives amanides amb sajolida, fonoll i sal.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Cru i cuit. Amanit o cuit com les cols, tot sol.
Observacions: La fulla quan brota, abans d'espigar.
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Cru i cuit. Amanit o cuit com les cols, tot sol.
Observacions: La fulla quan brota, abans d'espigar.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Cru i cuit. Amanit o cuit com les cols, tot sol.
Observacions: La fulla quan brota, abans d'espigar.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Cru i cuit. Amanit o cuit com les cols, tot sol.
Observacions: La fulla quan brota, abans d'espigar.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Cru i cuit. Amanit o cuit com les cols, tot sol.
Observacions: La fulla quan brota, abans d'espigar.
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Cru i cuit. Amanit o cuit com les cols, tot sol.
Observacions: La fulla quan brota, abans d'espigar.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Cru i cuit. Amanit o cuit com les cols, tot sol.
Observacions: La fulla quan brota, abans d'espigar.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Cru i cuit. Amanit o cuit com les cols, tot sol.
Observacions: La fulla quan brota, abans d'espigar.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.