Umbel·líferes

Foeniculum vulgare Mill.

Hi ha 496 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




496 coincidències amb els filtres actuals

Castellfollit del Boix ~ Bages
Cuita en aigua
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan són tendres, els trinxaven i els feien bullir, les fulles i fins i tot el tronxo. Només calia amanir-los una mica (hi afegien cansalada o arengada, si en tenien). Són molt bons i n'han hagut de menjar molts.
Observacions: La tieta de la María n'anava a collir sacs per menjar a casa (es feien molt a les vinyes, als marges). El consideraven bo de gust, almenys quan hi ha gana. A cal Grau eren menys colla i no n'havien menjat gaire, de fonoll, perquè no havien passat mai gana.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Cuita en aigua
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan són tendres, els trinxaven i els feien bullir, les fulles i fins i tot el tronxo. Només calia amanir-los una mica (hi afegien cansalada o arengada, si en tenien). Són molt bons i n'han hagut de menjar molts.
Observacions: La tieta de la María n'anava a collir sacs per menjar a casa (es feien molt a les vinyes, als marges). El consideraven bo de gust, almenys quan hi ha gana. A cal Grau eren menys colla i no n'havien menjat gaire, de fonoll, perquè no havien passat mai gana.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan són tendres, els trinxaven i els feien bullir, les fulles i fins i tot el tronxo. Només calia amanir-los una mica (hi afegien cansalada o arengada, si en tenien). Són molt bons i n'han hagut de menjar molts.
Observacions: La tieta de la María n'anava a collir sacs per menjar a casa (es feien molt a les vinyes, als marges). El consideraven bo de gust, almenys quan hi ha gana. A cal Grau eren menys colla i no n'havien menjat gaire, de fonoll, perquè no havien passat mai gana.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan són tendres, els trinxaven i els feien bullir, les fulles i fins i tot el tronxo. Només calia amanir-los una mica (hi afegien cansalada o arengada, si en tenien). Són molt bons i n'han hagut de menjar molts.
Observacions: La tieta de la María n'anava a collir sacs per menjar a casa (es feien molt a les vinyes, als marges). El consideraven bo de gust, almenys quan hi ha gana. A cal Grau eren menys colla i no n'havien menjat gaire, de fonoll, perquè no havien passat mai gana.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olives amanides amb sajolida, fonoll i sal.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olives amanides amb sajolida, fonoll i sal.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Cru i cuit. Amanit o cuit com les cols, tot sol.
Observacions: La fulla quan brota, abans d'espigar.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Cru i cuit. Amanit o cuit com les cols, tot sol.
Observacions: La fulla quan brota, abans d'espigar.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Cru i cuit. Amanit o cuit com les cols, tot sol.
Observacions: La fulla quan brota, abans d'espigar.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Cru i cuit. Amanit o cuit com les cols, tot sol.
Observacions: La fulla quan brota, abans d'espigar.

Més informació en aquesta web sobre Foeniculum vulgare Mill.

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Foeniculum vulgare

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia