Umbel·líferes

Apium graveolens L.

Hi ha 89 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




89 coincidències amb els filtres actuals

Jorba ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Pecíol
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Amanida.
Observacions: Algunes classes han canviat. Abans no hi havia moltes coses de les que hi ha ara. Abans guardaven la llavor de col, de tomàquet, de ceba, de pebrot... Allí al Molí Blanc hi havia hagut un home que tenia molt hort i feia sempre la llavor (espinac, mongetes....)
Jorba ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Pecíol
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Amanida.
Observacions: Algunes classes han canviat. Abans no hi havia moltes coses de les que hi ha ara. Abans guardaven la llavor de col, de tomàquet, de ceba, de pebrot... Allí al Molí Blanc hi havia hagut un home que tenia molt hort i feia sempre la llavor (espinac, mongetes....)
Castellfollit del Boix ~ Bages
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Pecíol
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Sempre n'havien fet, era molt habitual. Però compraven la llavor, perquè és molt petita i costa guardar-la. Els sembraven al maig i els hi cobrien la base per Tots Sants amb terra i/o fenal perquè quedessin tendres. Llavors, a l'hivern els collien sencers.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Pecíol
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Sempre n'havien fet, era molt habitual. Però compraven la llavor, perquè és molt petita i costa guardar-la. Els sembraven al maig i els hi cobrien la base per Tots Sants amb terra i/o fenal perquè quedessin tendres. Llavors, a l'hivern els collien sencers.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Cuita en aigua
Part de la planta: Pecíol
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Sempre n'havien fet, era molt habitual. Però compraven la llavor, perquè és molt petita i costa guardar-la. Els sembraven al maig i els hi cobrien la base per Tots Sants amb terra i/o fenal perquè quedessin tendres. Llavors, a l'hivern els collien sencers.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Cuita en aigua
Part de la planta: Pecíol
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Sempre n'havien fet, era molt habitual. Però compraven la llavor, perquè és molt petita i costa guardar-la. Els sembraven al maig i els hi cobrien la base per Tots Sants amb terra i/o fenal perquè quedessin tendres. Llavors, a l'hivern els collien sencers.
Castellfollit del Boix ~ Bages
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Pecíol
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Cocció en aigua (bullit) i triturat.
Observacions: Sempre n'havien fet, era molt habitual. Però compraven la llavor, perquè és molt petita i costa guardar-la. Els sembraven al maig i els hi cobrien la base per Tots Sants amb terra i/o fenal perquè quedessin tendres. Llavors, a l'hivern els collien sencers.
Castellfollit del Boix ~ Bages
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Pecíol
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Cocció en aigua (bullit) i triturat.
Observacions: Sempre n'havien fet, era molt habitual. Però compraven la llavor, perquè és molt petita i costa guardar-la. Els sembraven al maig i els hi cobrien la base per Tots Sants amb terra i/o fenal perquè quedessin tendres. Llavors, a l'hivern els collien sencers.
Jorba ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Pecíol
Destinació: Alimentació humana
Jorba ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Pecíol
Destinació: Alimentació humana

Més informació en aquesta web sobre Apium graveolens L.

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Apium graveolens

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia