Umbel·líferes
Daucus carota L. subsp. sativus (Hoffm.) Arcang.
Hi ha 13 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
13 coincidències amb els filtres actuals
Arbúcies ~ Selva
Condiment
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Utilitzada per a assaonar olives (vegeu-ne la preparació a la fitxa corresponent a sajolida, Satureja montana).
Condiment
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Utilitzada per a assaonar olives (vegeu-ne la preparació a la fitxa corresponent a sajolida, Satureja montana).
Arbeca ~ Garrigues
Conservada en vinagre
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es posava en vinagre.
Conservada en vinagre
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es posava en vinagre.
Sant Gregori ~ Gironès
Cuita en aigua
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es posava a l'escudella.
Observacions: No es coneixia gaire en aquella època.
Cuita en aigua
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es posava a l'escudella.
Observacions: No es coneixia gaire en aquella època.
Arbeca ~ Garrigues
Conservada en vinagre
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Jo la poso en conserva i després la posem a l'amanida.
Conservada en vinagre
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Jo la poso en conserva i després la posem a l'amanida.
No consta ~ No consta
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Anomenat en el llistat de plantes que cultivava.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Anomenat en el llistat de plantes que cultivava.
Arbeca ~ Garrigues
Condiment
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Com a assaonador per a les olives negres (Olea europaea subsp. europaea var. europaea).
Condiment
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Com a assaonador per a les olives negres (Olea europaea subsp. europaea var. europaea).
Arbeca ~ Garrigues
Conservada en vinagre
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La safranòria vermella es posava en vinagre.
Conservada en vinagre
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La safranòria vermella es posava en vinagre.
Santa Eugènia ~ Mallorca
Conservada en vinagre
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'envinagraven.
Conservada en vinagre
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'envinagraven.
Puigpunyent ~ Mallorca
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Posaven en remull un quilo de cigrons, faves, llenties o guixes i llavors ho posaven entre patates, pastanagó, col, ceba i tomàtiga.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Posaven en remull un quilo de cigrons, faves, llenties o guixes i llavors ho posaven entre patates, pastanagó, col, ceba i tomàtiga.
Llubí ~ Mallorca
Cuita en oli
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Sa pastanaga negra normalment se fa amb xuia, carn magra, un botifarró... després s'hi afegeix grell, porro i coliflor. Sa pastanaga se cou a part i després s'ajunta. Es fonoll li dona molt bon gust.
Cuita en oli
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Sa pastanaga negra normalment se fa amb xuia, carn magra, un botifarró... després s'hi afegeix grell, porro i coliflor. Sa pastanaga se cou a part i després s'ajunta. Es fonoll li dona molt bon gust.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.