Betulàcies
Corylus avellana L.
Hi ha 48 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
48 coincidències amb els filtres actuals
Argençola ~ Anoia
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Fruit sec
Destinació: Alimentació humana
Observacions: N'hi havia, però no anaven massa bé. No és que els reguessin, però estaven plantats en rases, en llocs humits, per això es considera en el fons com si fos un "cultiu de reg" quan es considera cultivat.
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Fruit sec
Destinació: Alimentació humana
Observacions: N'hi havia, però no anaven massa bé. No és que els reguessin, però estaven plantats en rases, en llocs humits, per això es considera en el fons com si fos un "cultiu de reg" quan es considera cultivat.
Jorba ~ Anoia
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Observacions: No és que els reguessin, però estaven plantats en rases, en llocs humits, per això es considera en el fons com si fos un cultiu de reg.
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Observacions: No és que els reguessin, però estaven plantats en rases, en llocs humits, per això es considera en el fons com si fos un cultiu de reg.
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les fan torrades: primer les escalden (amb aigua i un pols de sal) i després les torren al forn (així es pelen amb facilitat).
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les fan torrades: primer les escalden (amb aigua i un pols de sal) i després les torren al forn (així es pelen amb facilitat).
Forcall ~ Els Ports
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit sec
Destinació: Alimentació humana
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit sec
Destinació: Alimentació humana
Ralleu ~ Conflent
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Menjar de bestiar: fulles d'avellaner, de grèvol i de freixe.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Menjar de bestiar: fulles d'avellaner, de grèvol i de freixe.
Torroella de Fluvià ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit sec
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les llaminadures de quan era petit.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit sec
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les llaminadures de quan era petit.
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les fan torrades: primer les escalden (amb aigua i un pols de sal) i després les torren al forn (així es pelen amb facilitat).
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les fan torrades: primer les escalden (amb aigua i un pols de sal) i després les torren al forn (així es pelen amb facilitat).
El Pertús ~ Vallespir
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es mengen. Hi ha qui les afegeix a les confitures per a espesseir-les.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es mengen. Hi ha qui les afegeix a les confitures per a espesseir-les.
Castell de Vernet ~ Conflent
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Menja de conills.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Menja de conills.
Les Borges Blanques ~ Garrigues
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Bessó
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Licor d'avellana.
Observacions: Ho feien al poble del pare.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Bessó
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Licor d'avellana.
Observacions: Ho feien al poble del pare.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.