Juglandàcies
Juglans regia L.
Hi ha 263 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
263 coincidències amb els filtres actuals
Molló ~ Ripollès
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a menjar les anous.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a menjar les anous.
Sant Joan de les Abadesses ~ Ripollès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Amb les nous verdes, la mare feia alguna vegada ratafia. Per a un litre d'aiguardent hi posava tres nous (Juglans regia), una branca de canyella (Cinnamomum verum), una nou moscada (Myristica fragrans), tarongina (Melissa officinalis), algunes herbes més que no recordo i tres cullerades de sucre. Deien que com més varietat d'herbes millor. Es posava amb una garrafa de vidre i es deixava a la finestra a sol i serena uns quants dies, no recordo quants. Es solia fer per Sant Pere.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Amb les nous verdes, la mare feia alguna vegada ratafia. Per a un litre d'aiguardent hi posava tres nous (Juglans regia), una branca de canyella (Cinnamomum verum), una nou moscada (Myristica fragrans), tarongina (Melissa officinalis), algunes herbes més que no recordo i tres cullerades de sucre. Deien que com més varietat d'herbes millor. Es posava amb una garrafa de vidre i es deixava a la finestra a sol i serena uns quants dies, no recordo quants. Es solia fer per Sant Pere.
Fornalutx ~ Mallorca
Beguda preparada amb aiguardent i aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Beguda preparada amb aiguardent i aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Les Llosses ~ Ripollès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les nous verdes per a fer ratafia.
Observacions: Saben que es posen a la ratafia però no n'han fet mai.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les nous verdes per a fer ratafia.
Observacions: Saben que es posen a la ratafia però no n'han fet mai.
Les Llosses ~ Ripollès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les nous verdes per a fer ratafia.
Observacions: Saben que es posen a la ratafia però no n'han fet mai.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les nous verdes per a fer ratafia.
Observacions: Saben que es posen a la ratafia però no n'han fet mai.
Les Llosses ~ Ripollès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les nous verdes es posen a la ratafia.
Observacions: Nosaltres no n'hem fet mai.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les nous verdes es posen a la ratafia.
Observacions: Nosaltres no n'hem fet mai.
Les Llosses ~ Ripollès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les nous verdes es posen a la ratafia.
Observacions: Nosaltres no n'hem fet mai.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les nous verdes es posen a la ratafia.
Observacions: Nosaltres no n'hem fet mai.
Les Llosses ~ Ripollès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les nous verdes es posen a la ratafia.
Observacions: Nosaltres no n'hem fet mai.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les nous verdes es posen a la ratafia.
Observacions: Nosaltres no n'hem fet mai.
Ripoll ~ Ripollès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia.
Observacions: No recorda quines plantes més hi posava.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia.
Observacions: No recorda quines plantes més hi posava.
Simat de la Valldigna ~ Safor
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Endocarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Arnadí: bullir carabassa o moniato en pell, pelar, deixar escórrer bé, pesar, afegir sucre (menys de la meitat del pes), canyella en pols, llima ratllada, i pastar-ho amb la mà. Afegir panses, anous i castanya seca. Encassolar i decorar amb pinyons i ametles. Espolsar sucre i canella en pols i al forn. És típic de Pasqua, les postres de Dijous Sant.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Endocarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Arnadí: bullir carabassa o moniato en pell, pelar, deixar escórrer bé, pesar, afegir sucre (menys de la meitat del pes), canyella en pols, llima ratllada, i pastar-ho amb la mà. Afegir panses, anous i castanya seca. Encassolar i decorar amb pinyons i ametles. Espolsar sucre i canella en pols i al forn. És típic de Pasqua, les postres de Dijous Sant.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.