Juglandàcies

Juglans regia L.

Hi ha 263 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




263 coincidències amb els filtres actuals

Rubió ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit immadur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Noguera del país. Per a fer ratafia. Tenen anotades totes les herbes que hi posaven, mínim 22 plantes (tarongina, camamilla, romaní, ..) i 10 nous per cinc litres.
Rubió ~ Anoia
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Noguera del país. Són més petites, però són més bones i gustoses, de més qualitat.
Observacions: Les han tret de la riera i les han plantat aquí.
Rubió ~ Anoia
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Noguera del país. Són més petites, però són més bones i gustoses, de més qualitat.
Observacions: Les han tret de la riera i les han plantat aquí.
Calaf ~ Anoia
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Calaf ~ Anoia
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Calaf ~ Anoia
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Fruit immadur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratassia. Agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després traiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, en lluna vella.
Observacions: Traducció del Marc de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Calaf ~ Anoia
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Fruit immadur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratassia. Agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després traiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, en lluna vella.
Observacions: Traducció del Marc de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Jorba ~ Anoia
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Fruit immadur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratafia. Algun cop en van fer amb les nous, esperit i unes herbes.
Jorba ~ Anoia
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Fruit immadur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratafia. Algun cop en van fer amb les nous, esperit i unes herbes.
Jorba ~ Anoia
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana

Més informació en aquesta web sobre Juglans regia L.

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Juglans regia

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia