Urticàcies
Urtica dioica L.
Hi ha 290 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
290 coincidències amb els filtres actuals
La Vajol ~ Alt Empordà
Cuita en aigua
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es renten, s'escalden i es mengen en truita.
Observacions: Es cullen ben tendres, quan encara no són florides.
Cuita en aigua
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es renten, s'escalden i es mengen en truita.
Observacions: Es cullen ben tendres, quan encara no són florides.
Borrassà ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: En collia i la trinxava per a les gallines.
Observacions: La mare de la Ramona ho feia.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: En collia i la trinxava per a les gallines.
Observacions: La mare de la Ramona ho feia.
Borrassà ~ Alt Empordà
Cuita en aigua
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Abans deien que eren dolentes i ara se les mengen.
Cuita en aigua
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Abans deien que eren dolentes i ara se les mengen.
Garrigàs ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'ortiga gran, quan és tendra, es menja amanida.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'ortiga gran, quan és tendra, es menja amanida.
El Pertús ~ Vallespir
Cuita en aigua
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: En feien perols de caldo per a als porcs.
Cuita en aigua
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: En feien perols de caldo per a als porcs.
El Pertús ~ Vallespir
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Les vaques se'ls mengen.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Les vaques se'ls mengen.
Masarac ~ Alt Empordà
Cuita en oli
Part de la planta: Fulla jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De les fulles bullides en fa truita, com si fossin espinacs Spinacia oleracea, perquè porten molt d'aliment.
Cuita en oli
Part de la planta: Fulla jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De les fulles bullides en fa truita, com si fossin espinacs Spinacia oleracea, perquè porten molt d'aliment.
No consta ~ No consta
Cuita en aigua
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Les feien coure per als porcs (picolades amb trufes) i les gallines (menja), així tenen la closca de l'ou més dura.
Cuita en aigua
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Les feien coure per als porcs (picolades amb trufes) i les gallines (menja), així tenen la closca de l'ou més dura.
Canavelles ~ Conflent
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Menja de porcs.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Menja de porcs.
Canavelles ~ Conflent
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Menja de porcs.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Menja de porcs.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.