Poligonàcies

Rumex acetosella L. subsp. angiocarpus Murb.

Hi ha 8 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




8 coincidències amb els filtres actuals

Cardedeu ~ Vallès Oriental
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La menjaven amanida. Té un gust avinagrat. Solien amanir-les amb sal i oli -aquesta i les altres plantes que menjaven amanides-.
Observacions: El vinagre el feien córrer poc; els agradava el gust de les herbes i el vinagre els treu molt el gust.
Maçanet de la Selva ~ Selva
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Antigament, s'ho menjaven.
Observacions: Creu que deu tenir un nom més tècnic, però potser en diuen pa-i-vi per l'antic ús alimentari.
Maçanet de la Selva ~ Selva
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Antigament, s'ho menjaven.
Observacions: Creu que deu tenir un nom més tècnic, però potser en diuen pa-i-vi per l'antic ús alimentari.
Arbúcies ~ Selva
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Me n'havia fet uns tips de menjar-ne! Tenen un gust una mica avinagrat.
Observacions: Les fulles fan una forma com unes orelles.
Viladrau ~ Osona
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Eren bones per a menjar; quan érem canalla en menjàvem. La gent se les menjava crues, pel gust que tenien, ni amanides ni res; tenien el paladar bo. Les mastegàvem com que fos xiclet; anaves a l'hort i rosegaves això.
Observacions: Han de ser tendres, quan són espigades són dures. Ara em fa venir pell de gallina de pensar-hi, però quan ets jove...
Viladrau ~ Osona
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Eren bones per a menjar; quan érem canalla en menjàvem. La gent se les menjava crues, pel gust que tenien, ni amanides ni res; tenien el paladar bo. Les mastegàvem com que fos xiclet; anaves a l'hort i rosegaves això.
Observacions: Han de ser tendres, quan són espigades són dures. Ara em fa venir pell de gallina de pensar-hi, però quan ets jove...
Viladrau ~ Osona
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Eren bones per a menjar; quan érem canalla en menjàvem. La gent se les menjava crues, pel gust que tenien, ni amanides ni res; tenien el paladar bo. Les mastegàvem com que fos xiclet; anaves a l'hort i rosegaves això.
Observacions: Han de ser tendres, quan són espigades són dures. Ara em fa venir pell de gallina de pensar-hi, però quan ets jove...
Viladrau ~ Osona
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Eren bones per a menjar; quan érem canalla en menjàvem. La gent se les menjava crues, pel gust que tenien, ni amanides ni res; tenien el paladar bo. Les mastegàvem com que fos xiclet; anaves a l'hort i rosegaves això.
Observacions: Han de ser tendres, quan són espigades són dures. Ara em fa venir pell de gallina de pensar-hi, però quan ets jove...

Més informació en aquesta web sobre Rumex acetosella L. subsp. angiocarpus Murb.

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Rumex acetosella

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia