Oleàcies
Olea europaea L.
Hi ha 149 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
149 coincidències amb els filtres actuals
Vilanova del Camí ~ Anoia
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Amb la padrina anaven a fer herba per als conills (llitsons, rovelles, citrons, ravenisses, corretjoles) a la vinya. Tornant de la vinya les escampava a les golfes perquè s'assequessin una mica. També els donaven fulla d'olivera.
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Amb la padrina anaven a fer herba per als conills (llitsons, rovelles, citrons, ravenisses, corretjoles) a la vinya. Tornant de la vinya les escampava a les golfes perquè s'assequessin una mica. També els donaven fulla d'olivera.
Aguilar de Segarra ~ Bages
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olives en salmorra.
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olives en salmorra.
Aguilar de Segarra ~ Bages
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olives en salmorra.
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olives en salmorra.
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Oli per a confitar el porc [dit "tocino"]. Extracció mecànica (premsat): oli.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Oli per a confitar el porc [dit "tocino"]. Extracció mecànica (premsat): oli.
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Oli per a confitar el porc [dit "tocino"]. Extracció mecànica (premsat): oli.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Oli per a confitar el porc [dit "tocino"]. Extracció mecànica (premsat): oli.
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Oli per a confitar el porc [dit "tocino"]. Extracció mecànica (premsat): oli.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Oli per a confitar el porc [dit "tocino"]. Extracció mecànica (premsat): oli.
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera verdal. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: Més aviat grosseta. Vera i verdal són semblants, però la vera quedava més fosca que la verda i potser també era més rodoneta, la verdal era més allargadeta.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera verdal. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: Més aviat grosseta. Vera i verdal són semblants, però la vera quedava més fosca que la verda i potser també era més rodoneta, la verdal era més allargadeta.
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera verdal. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: Més aviat grosseta. Vera i verdal són semblants, però la vera quedava més fosca que la verda i potser també era més rodoneta, la verdal era més allargadeta.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera verdal. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: Més aviat grosseta. Vera i verdal són semblants, però la vera quedava més fosca que la verda i potser també era més rodoneta, la verdal era més allargadeta.
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera verdal. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: Més aviat grosseta. Vera i verdal són semblants, però la vera quedava més fosca que la verda i potser també era més rodoneta, la verdal era més allargadeta.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera verdal. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: Més aviat grosseta. Vera i verdal són semblants, però la vera quedava més fosca que la verda i potser també era més rodoneta, la verdal era més allargadeta.
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera vera. Les olives d'olivera vera les feien assecar i a l'hivern les feien bullir, que quedaven així inflades, i les posaven en un pot amb oli, i a l'hivern menjaven aquell oli i aquelles olives en les amanides.
Observacions: Vera i verdal són semblants, però la vera quedava més fosca que la verdal i potser també era més rodoneta, la verdal era més allargadeta.
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera vera. Les olives d'olivera vera les feien assecar i a l'hivern les feien bullir, que quedaven així inflades, i les posaven en un pot amb oli, i a l'hivern menjaven aquell oli i aquelles olives en les amanides.
Observacions: Vera i verdal són semblants, però la vera quedava més fosca que la verdal i potser també era més rodoneta, la verdal era més allargadeta.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.