Oleàcies
Olea europaea L.
Hi ha 149 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
149 coincidències amb els filtres actuals
Castellfollit del Boix ~ Bages
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera vera. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: És la que fan, però no és gaire terra d'oliveres. Alguns anys venen glaçades fortes que les maten.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera vera. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: És la que fan, però no és gaire terra d'oliveres. Alguns anys venen glaçades fortes que les maten.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Cuita en oli
Part de la planta: Fruit immadur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera arbequina. Per al consum i per a vendre una mica d'oli. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: La gran majoria de les que tenien eren arbequines.
Cuita en oli
Part de la planta: Fruit immadur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera arbequina. Per al consum i per a vendre una mica d'oli. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: La gran majoria de les que tenien eren arbequines.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera arbequina. Per al consum i per a vendre una mica d'oli. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: La gran majoria de les que tenien eren arbequines.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera arbequina. Per al consum i per a vendre una mica d'oli. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: La gran majoria de les que tenien eren arbequines.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Tupina. Extracció mecànica (premsat): oli. Abans com els porcs es mataven a l'hivern i eren carn sana es deixaven dos o tres dies penjats després de matar-los. Llavors el tall es tallava i es feia fregir amb força oli d'oliva i això feia un llard. Llavors ho posaven dins una olla de ceràmica vernisada per dintre ben prest dins l'olla. Es conservava tota l'olla per a l'estiu. A l'estiu l'afegies al pa o a la verdura. Es menjava a l'estiu al temps de segar i batre. A vegades també guardaven una olla per a la collita del raïm.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Tupina. Extracció mecànica (premsat): oli. Abans com els porcs es mataven a l'hivern i eren carn sana es deixaven dos o tres dies penjats després de matar-los. Llavors el tall es tallava i es feia fregir amb força oli d'oliva i això feia un llard. Llavors ho posaven dins una olla de ceràmica vernisada per dintre ben prest dins l'olla. Es conservava tota l'olla per a l'estiu. A l'estiu l'afegies al pa o a la verdura. Es menjava a l'estiu al temps de segar i batre. A vegades també guardaven una olla per a la collita del raïm.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Oli i conserves en salmorra. Extracció mecànica (premsat): oli
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Oli i conserves en salmorra. Extracció mecànica (premsat): oli
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit immadur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Oli i conserves en salmorra.
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit immadur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Oli i conserves en salmorra.
Sant Martí de Tous ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera grossal. Les olives es conservaven en salmorra.
Observacions: Més grosses, sevillanes, no eren tan habituals. Abans hi havia tres molins d'oli a Tous, ara cap. Les glaçades de 1956 van matar totes les oliveres. Van rebrotar, però es va trigar anys a recuperar la productivitat i no tothom ho va esperar. Molta gent les va substituir per ametllers, doncs abans no n'hi havia tants. A partir de 1956 hi van haver molts més ametllers.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera grossal. Les olives es conservaven en salmorra.
Observacions: Més grosses, sevillanes, no eren tan habituals. Abans hi havia tres molins d'oli a Tous, ara cap. Les glaçades de 1956 van matar totes les oliveres. Van rebrotar, però es va trigar anys a recuperar la productivitat i no tothom ho va esperar. Molta gent les va substituir per ametllers, doncs abans no n'hi havia tants. A partir de 1956 hi van haver molts més ametllers.
Sant Martí de Tous ~ Anoia
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit immadur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera grossal. Les olives es conservaven en salmorra.
Observacions: Més grosses, sevillanes, no eren tan habituals. Abans hi havia tres molins d'oli a Tous, ara cap. Les glaçades de 1956 van matar totes les oliveres. Van rebrotar, però es va trigar anys a recuperar la productivitat i no tothom ho va esperar. Molta gent les va substituir per ametllers, doncs abans no n'hi havia tants. A partir de 1956 hi van haver molts més ametllers.
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit immadur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera grossal. Les olives es conservaven en salmorra.
Observacions: Més grosses, sevillanes, no eren tan habituals. Abans hi havia tres molins d'oli a Tous, ara cap. Les glaçades de 1956 van matar totes les oliveres. Van rebrotar, però es va trigar anys a recuperar la productivitat i no tothom ho va esperar. Molta gent les va substituir per ametllers, doncs abans no n'hi havia tants. A partir de 1956 hi van haver molts més ametllers.
Sant Martí de Tous ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera arbequina. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: Les més habituals i vàlides per a fer oli. Abans hi havia tres molins d'oli a Tous, ara cap. Les glaçades de 1956 van matar totes les oliveres. Van rebrotar, però es va trigar anys a recuperar la productivitat i no tothom ho va esperar. Molta gent les va substituir per ametllers, doncs abans no n'hi havia tants. A partir de 1956 hi van haver molts més ametllers.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera arbequina. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: Les més habituals i vàlides per a fer oli. Abans hi havia tres molins d'oli a Tous, ara cap. Les glaçades de 1956 van matar totes les oliveres. Van rebrotar, però es va trigar anys a recuperar la productivitat i no tothom ho va esperar. Molta gent les va substituir per ametllers, doncs abans no n'hi havia tants. A partir de 1956 hi van haver molts més ametllers.
Castellfollit del Boix ~ Bages
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera arbequina.
Observacions: La més petita.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera arbequina.
Observacions: La més petita.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.