Oleàcies
Olea europaea L.
Hi ha 149 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
149 coincidències amb els filtres actuals
Argençola ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera vera. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: Fa una fulla molt ampla, més ampla que l'arbequina, i una oliva llargueruda i una mica més petita que la grossal, però no tant. No produeix gaire.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera vera. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: Fa una fulla molt ampla, més ampla que l'arbequina, i una oliva llargueruda i una mica més petita que la grossal, però no tant. No produeix gaire.
Argençola ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera vera. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: Fa una fulla molt ampla, més ampla que l'arbequina, i una oliva llargueruda i una mica més petita que la grossal, però no tant. No produeix gaire.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera vera. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: Fa una fulla molt ampla, més ampla que l'arbequina, i una oliva llargueruda i una mica més petita que la grossal, però no tant. No produeix gaire.
Argençola ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera d e castellar. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: De Castellar del Vallés, quan van venir aquí ja hi eren, són el doble de grosses que les arbequines, i tira a vermella, no es torna negra, costa molt de collir, no cauen. Fa unes olives que semblen gotes d'aigua, tenen una mica forma de gota d'aigua.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera d e castellar. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: De Castellar del Vallés, quan van venir aquí ja hi eren, són el doble de grosses que les arbequines, i tira a vermella, no es torna negra, costa molt de collir, no cauen. Fa unes olives que semblen gotes d'aigua, tenen una mica forma de gota d'aigua.
Argençola ~ Anoia
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera vera. Les olives posades en sal.
Observacions: Fa una fulla molt ampla, més ampla que l'arbequina, i una oliva llargueruda i una mica més petita que la grossal, però no tant. No produeix gaire.
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera vera. Les olives posades en sal.
Observacions: Fa una fulla molt ampla, més ampla que l'arbequina, i una oliva llargueruda i una mica més petita que la grossal, però no tant. No produeix gaire.
Argençola ~ Anoia
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera vera. Les olives posades en sal.
Observacions: Fa una fulla molt ampla, més ampla que l'arbequina, i una oliva llargueruda i una mica més petita que la grossal, però no tant. No produeix gaire.
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera vera. Les olives posades en sal.
Observacions: Fa una fulla molt ampla, més ampla que l'arbequina, i una oliva llargueruda i una mica més petita que la grossal, però no tant. No produeix gaire.
Argençola ~ Anoia
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera grossal. Les olives per a menjar, per a posar en sal. Les fan trencades, els fan dos o tres talls, i així al cap d'un mes ja estan. Hi posen sajolida i un tros de pell de taronja o llimona. Un litre d'aigua i una tassa de sal (salmorra), i abans de posar-les en conserva els canvien l'aigua nou dies.
Observacions: La grossal és com quatre vegades una arbequina. Les branques li pengen bastant avall.
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera grossal. Les olives per a menjar, per a posar en sal. Les fan trencades, els fan dos o tres talls, i així al cap d'un mes ja estan. Hi posen sajolida i un tros de pell de taronja o llimona. Un litre d'aigua i una tassa de sal (salmorra), i abans de posar-les en conserva els canvien l'aigua nou dies.
Observacions: La grossal és com quatre vegades una arbequina. Les branques li pengen bastant avall.
Argençola ~ Anoia
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera grossal. Les olives per a menjar, per a posar en sal. Les fan trencades, els fan dos o tres talls, i així al cap d'un mes ja estan. Hi posen sajolida i un tros de pell de taronja o llimona. Un litre d'aigua i una tassa de sal (salmorra), i abans de posar-les en conserva els canvien l'aigua nou dies.
Observacions: La grossal és com quatre vegades una arbequina. Les branques li pengen bastant avall.
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera grossal. Les olives per a menjar, per a posar en sal. Les fan trencades, els fan dos o tres talls, i així al cap d'un mes ja estan. Hi posen sajolida i un tros de pell de taronja o llimona. Un litre d'aigua i una tassa de sal (salmorra), i abans de posar-les en conserva els canvien l'aigua nou dies.
Observacions: La grossal és com quatre vegades una arbequina. Les branques li pengen bastant avall.
Argençola ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera d e castellar. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: De Castellar del Vallés, quan van venir aquí ja hi eren, són el doble de grosses que les arbequines, i tira a vermella, no es torna negra, costa molt de collir, no cauen. Fa unes olives que semblen gotes d'aigua, tenen una mica forma de gota d'aigua.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera d e castellar. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: De Castellar del Vallés, quan van venir aquí ja hi eren, són el doble de grosses que les arbequines, i tira a vermella, no es torna negra, costa molt de collir, no cauen. Fa unes olives que semblen gotes d'aigua, tenen una mica forma de gota d'aigua.
Argençola ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera d e castellar. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: De Castellar del Vallés, quan van venir aquí ja hi eren, són el doble de grosses que les arbequines, i tira a vermella, no es torna negra, costa molt de collir, no cauen. Fa unes olives que semblen gotes d'aigua, tenen una mica forma de gota d'aigua.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera d e castellar. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: De Castellar del Vallés, quan van venir aquí ja hi eren, són el doble de grosses que les arbequines, i tira a vermella, no es torna negra, costa molt de collir, no cauen. Fa unes olives que semblen gotes d'aigua, tenen una mica forma de gota d'aigua.
Argençola ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera arbequina. Extracció mecànica (premsat): oli.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera arbequina. Extracció mecànica (premsat): oli.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.