Oleàcies
Olea europaea L.
Hi ha 149 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
149 coincidències amb els filtres actuals
Rubió ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera verdal. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: No en tenien gaires. Algunes al marge de la vinya.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera verdal. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: No en tenien gaires. Algunes al marge de la vinya.
Rubió ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera arbequina. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: No en tenien gaires. Algunes al marge de la vinya.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera arbequina. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: No en tenien gaires. Algunes al marge de la vinya.
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera verdal o comú. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: Abans hi havia moltes oliveres del tipus verdal, encara n'hi ha. Després es van empeltar amb arbequina la majoria. De les verdal també en diu olivera comú. La verdal feia una oliva més grossa, com la falange del dit gros, però no donava tant i no feia tant oli i per això es va anar substituint per arbequina. A més, la verdal venia més tard i feia un oli una mica més amargant. Quan fas oli, millor no barrejar arbequines i verdal, la verdal feia un oli més fort. Va deixar els oliveres per a vendre's la terra i pagar els estudis de la canalla, cap a l'època que van venir els tractors, eren bancals molt estrets i penjats, i difícils de treballar, només es podia fer amb les bèsties.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera verdal o comú. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: Abans hi havia moltes oliveres del tipus verdal, encara n'hi ha. Després es van empeltar amb arbequina la majoria. De les verdal també en diu olivera comú. La verdal feia una oliva més grossa, com la falange del dit gros, però no donava tant i no feia tant oli i per això es va anar substituint per arbequina. A més, la verdal venia més tard i feia un oli una mica més amargant. Quan fas oli, millor no barrejar arbequines i verdal, la verdal feia un oli més fort. Va deixar els oliveres per a vendre's la terra i pagar els estudis de la canalla, cap a l'època que van venir els tractors, eren bancals molt estrets i penjats, i difícils de treballar, només es podia fer amb les bèsties.
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera arbequina. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: Abans hi havia moltes oliveres del tipus verdal, encara n'hi ha. Després es van empeltar amb arbequina la majoria. De les verdal també en diu olivera comú. La verdal feia una oliva més grossa, com la falange del dit gros, però no donava tant i no feia tant oli i per això es va anar substituint per arbequina. A més, la verdal venia més tard i feia un oli una mica més amargant. Quan fas oli, millor no barrejar arbequines i verdal, la verdal feia un oli més fort. Va deixar els oliveres per a vendre's la terra i pagar els estudis de la canalla, cap a l'època que van venir els tractors, eren bancals molt estrets i penjats, i difícils de treballar, només es podia fer amb les bèsties.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera arbequina. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: Abans hi havia moltes oliveres del tipus verdal, encara n'hi ha. Després es van empeltar amb arbequina la majoria. De les verdal també en diu olivera comú. La verdal feia una oliva més grossa, com la falange del dit gros, però no donava tant i no feia tant oli i per això es va anar substituint per arbequina. A més, la verdal venia més tard i feia un oli una mica més amargant. Quan fas oli, millor no barrejar arbequines i verdal, la verdal feia un oli més fort. Va deixar els oliveres per a vendre's la terra i pagar els estudis de la canalla, cap a l'època que van venir els tractors, eren bancals molt estrets i penjats, i difícils de treballar, només es podia fer amb les bèsties.
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: L'informant es refereix a una varietat concreta, però no en recorda el nom. Hi havia un altre tipus d'olivera que feia una oliva llargueta, com amb dues punxes, ara no n'hi ha. Va deixar els oliveres per vendre's la terra i pagar els estudis de la canalla, cap a l'època en què van venir els tractors, eren bancals molt estrets i penjats, i difícils de treballar, només es podia fer amb les bèsties.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: L'informant es refereix a una varietat concreta, però no en recorda el nom. Hi havia un altre tipus d'olivera que feia una oliva llargueta, com amb dues punxes, ara no n'hi ha. Va deixar els oliveres per vendre's la terra i pagar els estudis de la canalla, cap a l'època en què van venir els tractors, eren bancals molt estrets i penjats, i difícils de treballar, només es podia fer amb les bèsties.
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olives en salmorra.
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olives en salmorra.
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olives en salmorra.
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olives en salmorra.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Fulla d'olivera o ametller per a les cabres.
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Fulla d'olivera o ametller per a les cabres.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: Varietat que era petita com l'arbequina, però amb el gra allargat.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: Varietat que era petita com l'arbequina, però amb el gra allargat.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera arbequina. Extracció mecànica (premsat): oli.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera arbequina. Extracció mecànica (premsat): oli.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.