Oleàcies

Olea europaea L. subsp. europaea var. europaea

Hi ha 177 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




177 coincidències amb els filtres actuals

Sant Gregori ~ Gironès
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a macerar olives només hi posàvem sal, aigua i potser les mateixes fulles d'olivera.
Bescanó ~ Gironès
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En collim d'olives i les salem amb llor (Laurus nobilis), alls (Allium sativum), romaní (Rosmarinus officinalis) i algun tall de taronja (Citrus sinensis), per donar-hi gust.
No consta ~ No consta
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a preparar olives trencades. Les trencam i les tenim un parell de dies en remull, es dies depenen de si són més verdes o no tant, una setmana as sol i canviam s'aigu cada dia. Llavors els hi dam un parell de rebetjos i els hi canviam s'aigo i els hi calam pell de llimó, frígola, llorer, codony i salmorra.
No consta ~ No consta
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a preparar ses olives es posava fonoll, frígola, fulles de taronger o llimoner, alls i salmorra. Sa salmorra és aigo amb sal fins que una patata hi nedi.
Arbeca ~ Garrigues
Macerada en aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Nosaltres no hi posem gran cosa a les olives, una mica de fonoll (Foeniculum vulgare).
Arbeca ~ Garrigues
Macerada en aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Jo només les poso en aigua.
Arbeca ~ Garrigues
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Nosaltres, per a cada quilo d'olives posem 22 grams de sosa i després es posa la mateixa quantitat d'aigua que d'olives i es deixa 24 hores. Passat un dia i durant nou dies es canvia l'aigua cada dia i l'últim dia es posa per cada tassa de sal, vuit d'aigua, es desfà al foc i fins que no està fred no s'hi posen les olives.
Arbeca ~ Garrigues
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Nosaltres, per a cada quilo d'olives posem 22 grams de sosa i després es posa la mateixa quantitat d'aigua que d'olives i es deixa 24 hores. Passat un dia i durant nou dies es canvia l'aigua cada dia i l'últim dia es posa per cada tassa de sal, vuit d'aigua, es desfà al foc i fins que no està fred no s'hi posen les olives.
Arbeca ~ Garrigues
Macerada en aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olives en aigua. Jo no els la canvio mai, la meua mare canviava l'aigua el Dijous Sant.
Arbeca ~ Garrigues
Conservada en vinagre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les olives negres seques les preparàvem en vinagre. No cal deixar-ho macerar gaire temps.

Més informació en aquesta web sobre Olea europaea L. subsp. europaea var. europaea

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Olea europaea

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia