Oleàcies
Olea europaea L. subsp. europaea var. europaea
Hi ha 177 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
177 coincidències amb els filtres actuals
Arbeca ~ Garrigues
Macerada en aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Preparàvem olives normals amb aigua.
Macerada en aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Preparàvem olives normals amb aigua.
Arbeca ~ Garrigues
Conservada en vinagre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les olives seques s'assecaven a l'erera i després es posaven en vinagre.
Conservada en vinagre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les olives seques s'assecaven a l'erera i després es posaven en vinagre.
Camprodon ~ Ripollès
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'oli d'oliva abans te'l feien estalviar molt i te'n posaven un rajoliu molt curt el temps de dir "tiroliro" ja el tornaven a tenir endreçat a l'armari, ara quan amaneixo n'hi tiro un bon raig.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'oli d'oliva abans te'l feien estalviar molt i te'n posaven un rajoliu molt curt el temps de dir "tiroliro" ja el tornaven a tenir endreçat a l'armari, ara quan amaneixo n'hi tiro un bon raig.
Camprodon ~ Ripollès
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'oli d'oliva abans te'l feien estalviar molt i te'n posaven un rajoliu molt curt el temps de dir "tiroliro" ja el tornaven a tenir endreçat a l'armari, ara quan amaneixo n'hi tiro un bon raig.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'oli d'oliva abans te'l feien estalviar molt i te'n posaven un rajoliu molt curt el temps de dir "tiroliro" ja el tornaven a tenir endreçat a l'armari, ara quan amaneixo n'hi tiro un bon raig.
Camprodon ~ Ripollès
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'oli d'oliva abans te'l feien estalviar molt i te'n posaven un rajoliu molt curt el temps de dir "tiroliro" ja el tornaven a tenir endreçat a l'armari, ara quan amaneixo n'hi tiro un bon raig.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'oli d'oliva abans te'l feien estalviar molt i te'n posaven un rajoliu molt curt el temps de dir "tiroliro" ja el tornaven a tenir endreçat a l'armari, ara quan amaneixo n'hi tiro un bon raig.
Simat de la Valldigna ~ Safor
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer salmorres.
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer salmorres.
Simat de la Valldigna ~ Safor
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La recepta per a ensalmorrar és una mesura de vinagre (sol utilitzar un gotet de café), 1/2 mesura de sal, 10 mesures d'aigua, pebrella o fulles de llimera. En sis o set dies la salmorra ja està a punt per a menjar.
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La recepta per a ensalmorrar és una mesura de vinagre (sol utilitzar un gotet de café), 1/2 mesura de sal, 10 mesures d'aigua, pebrella o fulles de llimera. En sis o set dies la salmorra ja està a punt per a menjar.
Simat de la Valldigna ~ Safor
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Valldemossa ~ Mallorca
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Sempre que feia faves, ceba amb tomàtiga de ramellet i un bon raig de vinagre, oli i sal.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Sempre que feia faves, ceba amb tomàtiga de ramellet i un bon raig de vinagre, oli i sal.
Sóller ~ Mallorca
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En feim oli.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En feim oli.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.