Oleàcies

Olea europaea L. subsp. europaea var. europaea

Hi ha 177 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




177 coincidències amb els filtres actuals

Maçanet de Cabrenys ~ Alt Empordà
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les conserva.
Masarac ~ Alt Empordà
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fa conserva.
Sant Celoni ~ Vallès Oriental
Conservada en sal
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es salen les olives per a conservar-les. Hi havia gent que hi posava farigola (Thymus vulgaris) i un brot de fonoll (Foeniculum vulgare).
Sant Celoni ~ Vallès Oriental
Conservada en sal
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es salen les olives per a conservar-les. Hi havia gent que hi posava farigola (Thymus vulgaris) i un brot de fonoll (Foeniculum vulgare).
Arbúcies ~ Selva
Conservada en sal
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
L'Albi ~ Garrigues
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Se'n feia de molts tipus, n'hi havia algunes de molt bones.
Fulleda ~ Garrigues
Conservada en oli
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a preparar les olives mortes.
Arbeca ~ Garrigues
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Preparàvem olives mortes.
L'Albagés ~ Garrigues
Macerada en aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Preparàvem olives.
Bovera ~ Garrigues
Macerada en aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'altre dia ens en vam quedar sense i el meu home en va anar a buscar quatre en una finca que tenim, les vaig xafar i nou dies canviant l'aigua, llavors ja es poden menjar. També es poden escaldar, és com si les matessis, al cap de pocs dies ja es poden mejar. Primer les escaldes i després les poses en gel, perquè si no queden estovades. A vegades hi posem herbes, però ens agraden més sense res, el que hi poso és un raig de vinagre, perquè les ajuda a conservar-se.

Més informació en aquesta web sobre Olea europaea L. subsp. europaea var. europaea

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Olea europaea

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia