Oleàcies

Olea europaea L. subsp. europaea var. europaea

Hi ha 177 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




177 coincidències amb els filtres actuals

El Cogul ~ Garrigues
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Fem olives de diferents tipus. Arbequines i alguna grossal o mançanenca. Amb sal les primeres i amb sosa les altres duess.
Observacions: Nosaltres no hi posem herbes, només sal.
Juneda ~ Garrigues
Conservada en vinagre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es preparaven olives mortes.
Juneda ~ Garrigues
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Se'n feien feixos i es deixaven assecar, després es ventaven amb un garrot i les fulles es donaven als corders.
La Granadella ~ Garrigues
Macerada en aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Preparem olives de diferents maneres.
La Pobla de Cérvoles ~ Garrigues
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les arbequines es fan amb aigua, sal i herbes i la grossal es fa amb sosa.
Vinaixa ~ Garrigues
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Quan esporgàvem, preníem la rama cap a casa i, les fulles, les donàvem als conills.
Juncosa ~ Garrigues
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Les fulles, les donàvem als conills.
Fulleda ~ Garrigues
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Preparàvem olives de diferents maneres. El Divendres Sant era el dia que es canviava l'aigua i es posava la sal i ja es podien menjar.
Fulleda ~ Garrigues
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Les rames d'oliver, per a donar com a menjar a les cabres.
Les Borges Blanques ~ Garrigues
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Si fas les olives amb sosa, s'ha de posar cinc litres d'aigua i 100 grams de sosa durant unes dotze hores, després canviar l'aigua durant nou dies i al final vuit tasses d'aigua per una de sal i totes les herbes que hi vulguis.

Més informació en aquesta web sobre Olea europaea L. subsp. europaea var. europaea

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Olea europaea

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia