Oleàcies
Olea europaea L. subsp. europaea var. europaea
Hi ha 177 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
177 coincidències amb els filtres actuals
Les Borges Blanques ~ Garrigues
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Per a donar a les gallines.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Per a donar a les gallines.
Les Borges Blanques ~ Garrigues
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Preparàvem olives mortes. Les posava en una cistella i les sacsejava, quedaven totes tocades i les cobria de sal i pells de taronja (Citrus sinensis), quan estaven mortes ja es podien menjar.
Observacions: Han de ser olives més grosses, les arbequines són massa petites.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Preparàvem olives mortes. Les posava en una cistella i les sacsejava, quedaven totes tocades i les cobria de sal i pells de taronja (Citrus sinensis), quan estaven mortes ja es podien menjar.
Observacions: Han de ser olives més grosses, les arbequines són massa petites.
L'Albagés ~ Garrigues
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Preparàvem olives mortes.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Preparàvem olives mortes.
Maials ~ Segrià
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Jo preparo les mançanilles amb sosa, després les poso en garrafes d'aigua o vi, que no hi toqui la llum i duren tots els anys que vulguis.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Jo preparo les mançanilles amb sosa, després les poso en garrafes d'aigua o vi, que no hi toqui la llum i duren tots els anys que vulguis.
Alcanó ~ Segrià
Conservada en vinagre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les olives negres són les que ha matat el fred i que deixàvem assecar damunt d'un canyís. Un cop seques les condimentàvem.
Conservada en vinagre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les olives negres són les que ha matat el fred i que deixàvem assecar damunt d'un canyís. Un cop seques les condimentàvem.
Alcanó ~ Segrià
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olives mortes amb sosa.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olives mortes amb sosa.
Alcanó ~ Segrià
Macerada en aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olives normals, nou dies canviant l'aigua.
Macerada en aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olives normals, nou dies canviant l'aigua.
El Vilosell ~ Garrigues
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Preparo olives mortes o negres.
Observacions: Primer les havíem de matar, ara ho faig amb el radiador, m'he fet unes capses estretes per damunt del radiador.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Preparo olives mortes o negres.
Observacions: Primer les havíem de matar, ara ho faig amb el radiador, m'he fet unes capses estretes per damunt del radiador.
Els Torms ~ Garrigues
Conservada en vinagre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Agafes les olives allí a l'octubre, les rentes ben rentades i hi poses per cada nou parts d'aigua una de sal i llavors la sadolitja (Satureja montana) i fins a l'hora de menjar. Jo les hi deixo fins l'estiu i a vegades encara són amargues. Costa molt fer-les bones, a diferència de les mortes que sempre queden bé.
Observacions: Ara ja no ho faig, perquè fa pujar la pressió. L'aigua sempre ha de ser de cisterna, si no les olives es fan malbé.
Conservada en vinagre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Agafes les olives allí a l'octubre, les rentes ben rentades i hi poses per cada nou parts d'aigua una de sal i llavors la sadolitja (Satureja montana) i fins a l'hora de menjar. Jo les hi deixo fins l'estiu i a vegades encara són amargues. Costa molt fer-les bones, a diferència de les mortes que sempre queden bé.
Observacions: Ara ja no ho faig, perquè fa pujar la pressió. L'aigua sempre ha de ser de cisterna, si no les olives es fan malbé.
Cassà de la Selva ~ Gironès
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer licor de menta.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer licor de menta.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.