Oleàcies

Olea europaea L. subsp. europaea var. europaea

Hi ha 177 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




177 coincidències amb els filtres actuals

Les Borges Blanques ~ Garrigues
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Per a donar a les gallines.
Les Borges Blanques ~ Garrigues
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Preparàvem olives mortes. Les posava en una cistella i les sacsejava, quedaven totes tocades i les cobria de sal i pells de taronja (Citrus sinensis), quan estaven mortes ja es podien menjar.
Observacions: Han de ser olives més grosses, les arbequines són massa petites.
L'Albagés ~ Garrigues
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Preparàvem olives mortes.
Maials ~ Segrià
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Jo preparo les mançanilles amb sosa, després les poso en garrafes d'aigua o vi, que no hi toqui la llum i duren tots els anys que vulguis.
Alcanó ~ Segrià
Conservada en vinagre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les olives negres són les que ha matat el fred i que deixàvem assecar damunt d'un canyís. Un cop seques les condimentàvem.
Alcanó ~ Segrià
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olives mortes amb sosa.
Alcanó ~ Segrià
Macerada en aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olives normals, nou dies canviant l'aigua.
El Vilosell ~ Garrigues
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Preparo olives mortes o negres.
Observacions: Primer les havíem de matar, ara ho faig amb el radiador, m'he fet unes capses estretes per damunt del radiador.
Els Torms ~ Garrigues
Conservada en vinagre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Agafes les olives allí a l'octubre, les rentes ben rentades i hi poses per cada nou parts d'aigua una de sal i llavors la sadolitja (Satureja montana) i fins a l'hora de menjar. Jo les hi deixo fins l'estiu i a vegades encara són amargues. Costa molt fer-les bones, a diferència de les mortes que sempre queden bé.
Observacions: Ara ja no ho faig, perquè fa pujar la pressió. L'aigua sempre ha de ser de cisterna, si no les olives es fan malbé.
Cassà de la Selva ~ Gironès
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer licor de menta.

Més informació en aquesta web sobre Olea europaea L. subsp. europaea var. europaea

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Olea europaea

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia