Boraginàcies
Borago officinalis L.
Hi ha 95 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
95 coincidències amb els filtres actuals
Aguilar de Segarra ~ Bages
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les borrages també es mengen, són molt bones i fines, es mengen com a verdura, són les bledes dels maños. No cal pas pelar-les, aquells pèls quan es couen ja marxen, i per exemple a les truites són boníssimes.
Observacions: Són més bones les borrajas que les cols. De borrajas en surten per tot arreu.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les borrages també es mengen, són molt bones i fines, es mengen com a verdura, són les bledes dels maños. No cal pas pelar-les, aquells pèls quan es couen ja marxen, i per exemple a les truites són boníssimes.
Observacions: Són més bones les borrajas que les cols. De borrajas en surten per tot arreu.
Aguilar de Segarra ~ Bages
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les borrages també es mengen, són molt bones i fines, es mengen com a verdura, són les bledes dels maños. No cal pas pelar-les, aquells pèls quan es couen ja marxen, i per exemple a les truites són boníssimes.
Observacions: Són més bones les borrajas que les cols. De borrajas en surten per tot arreu.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les borrages també es mengen, són molt bones i fines, es mengen com a verdura, són les bledes dels maños. No cal pas pelar-les, aquells pèls quan es couen ja marxen, i per exemple a les truites són boníssimes.
Observacions: Són més bones les borrajas que les cols. De borrajas en surten per tot arreu.
Aguilar de Segarra ~ Bages
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les borrages també es mengen, són molt bones i fines, es mengen com a verdura, són les bledes dels maños. No cal pas pelar-les, aquells pèls quan es couen ja marxen, i per exemple a les truites són boníssimes.
Observacions: Són més bones les borrajas que les cols. De borrajas en surten per tot arreu.
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les borrages també es mengen, són molt bones i fines, es mengen com a verdura, són les bledes dels maños. No cal pas pelar-les, aquells pèls quan es couen ja marxen, i per exemple a les truites són boníssimes.
Observacions: Són més bones les borrajas que les cols. De borrajas en surten per tot arreu.
Aguilar de Segarra ~ Bages
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les borrages també es mengen, són molt bones i fines, es mengen com a verdura, són les bledes dels maños. No cal pas pelar-les, aquells pèls quan es couen ja marxen, i per exemple a les truites són boníssimes.
Observacions: Són més bones les borrajas que les cols. De borrajas en surten per tot arreu.
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les borrages també es mengen, són molt bones i fines, es mengen com a verdura, són les bledes dels maños. No cal pas pelar-les, aquells pèls quan es couen ja marxen, i per exemple a les truites són boníssimes.
Observacions: Són més bones les borrajas que les cols. De borrajas en surten per tot arreu.
Santa Maria de Miralles ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De borrages no en menjaven, però sap de gent de l'Aragó que n'anava a buscar, i hi ha castellans d'Igualada de per allà al barri del Sant Crist que les arrepleguen, però ells no en feien ni cas.
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De borrages no en menjaven, però sap de gent de l'Aragó que n'anava a buscar, i hi ha castellans d'Igualada de per allà al barri del Sant Crist que les arrepleguen, però ells no en feien ni cas.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les borratges hi havia gent que se les menjava, ells no n'havien menjat.
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les borratges hi havia gent que se les menjava, ells no n'havien menjat.
Igualada ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es menjaven la fulla.
Observacions: Abans n'hi havia a Aragó. Aqui no se'n feien, no en tenien.
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es menjaven la fulla.
Observacions: Abans n'hi havia a Aragó. Aqui no se'n feien, no en tenien.
Òdena ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les bullien.
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les bullien.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Cuita en oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De petita menjaven les borratges arrebossades i ensucradetes, ho feia la seva mare, eren bones.
Observacions: Ara ja no en fa.
Cuita en oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De petita menjaven les borratges arrebossades i ensucradetes, ho feia la seva mare, eren bones.
Observacions: Ara ja no en fa.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Cuita en oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es menjaven les fulles arrebossades, amb farina, i eren molt bones. Ja triaven les fulles tendretes perquè hi hagués menys pèls dels que punxen, si eren dures s'havien de rascar i portaven molta feina. El que fan ara és escaldar-les i aleshores les fulles es pelen per treure els pèls, i s'arrebossen amb aigua i farina, també ha sortit al programa de cuines. Ho han fet tota la vida.
Observacions: Ara ja no en mengen, però hi ha gent que en menja encara, sobretot els castellans. Com que hi ha verdura tot l'any ja no cal anar a buscar aquestes plantes, ja no fa falta ara perquè tot l'any hi ha verdura, abans com que hi havia èpoques en que no n'hi havia s'aprofitaven aquestes plantes com a tal, diu que "ara no cal anar a buscar aquestes misèries".
Cuita en oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es menjaven les fulles arrebossades, amb farina, i eren molt bones. Ja triaven les fulles tendretes perquè hi hagués menys pèls dels que punxen, si eren dures s'havien de rascar i portaven molta feina. El que fan ara és escaldar-les i aleshores les fulles es pelen per treure els pèls, i s'arrebossen amb aigua i farina, també ha sortit al programa de cuines. Ho han fet tota la vida.
Observacions: Ara ja no en mengen, però hi ha gent que en menja encara, sobretot els castellans. Com que hi ha verdura tot l'any ja no cal anar a buscar aquestes plantes, ja no fa falta ara perquè tot l'any hi ha verdura, abans com que hi havia èpoques en que no n'hi havia s'aprofitaven aquestes plantes com a tal, diu que "ara no cal anar a buscar aquestes misèries".
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.