Labiades
Prunella grandiflora (L.) Scholler subsp. grandiflora
Hi ha 13 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
13 coincidències amb els filtres actuals
Viladrau ~ Osona
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan érem canalla, xuclàvem la flor, perquè a dins té un sucre; estires això i té dolç aquí dins; porta com un sucre.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan érem canalla, xuclàvem la flor, perquè a dins té un sucre; estires això i té dolç aquí dins; porta com un sucre.
Viladrau ~ Osona
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan érem canalla, xuclàvem la flor, perquè a dins té un sucre; estires això i té dolç aquí dins; porta com un sucre.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan érem canalla, xuclàvem la flor, perquè a dins té un sucre; estires això i té dolç aquí dins; porta com un sucre.
Fogars de Montclús ~ Vallès Oriental
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: D'això en dèiem xuclamel. Aquella flor morada la xuclàvem perquè a dins era dolç.
Observacions: Puja així de terra, i fa un serrell, ple de floretes, i fa la flor morada; també n'hi ha en blanc. Deien que les abelles hi posen mel. La petita (P. laciniata), jo no l'havia xuclada; ara, la morada, sí. Nosaltres, la canalla, en dèiem herba de la mel.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: D'això en dèiem xuclamel. Aquella flor morada la xuclàvem perquè a dins era dolç.
Observacions: Puja així de terra, i fa un serrell, ple de floretes, i fa la flor morada; també n'hi ha en blanc. Deien que les abelles hi posen mel. La petita (P. laciniata), jo no l'havia xuclada; ara, la morada, sí. Nosaltres, la canalla, en dèiem herba de la mel.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.