Labiades

Satureja montana L. subsp. montana

Hi ha 80 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




80 coincidències amb els filtres actuals

La Pobla de Segur ~ Pallars Jussà
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les olives es posen a macerar en aigua juntament amb part aèria de Satureja montana. (1) Mescla de llavor i/o part aèria de Foeniculum vulgare, part aèria de Satureja montana i part aèria de Thymus vulgaris emprada com a assaonador d'olives verdes (prèviament mortes amb aigua i sal). (2) Assaonador d'olives. Ingredients: Satureja montana (part aèria) i Foeniculum vulgare (part aèria). (3) Assaonador d'olives verdes i/o madures. Inicialment, l'aigua es canvia durant nou dies; seguidament s'afegeix la mesca d'herbes. Ingredients: Origanum vulgare (part aèria), Satureja montana (part aèria), Laurus nobilis (fulla) i Citrus sinensis (epicarpi).
Observacions: La majoria dels informants l'identifiquen com a un simple aromatitzant.
L'Espunyola ~ Berguedà
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les olives es posen a macerar en aigua juntament amb part aèria de Satureja montana.
Observacions: La majoria dels informants l'identifiquen com a un simple aromatitzant.
L'Espunyola ~ Berguedà
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les olives es posen a macerar en aigua juntament amb part aèria de Satureja montana.
Observacions: La majoria dels informants l'identifiquen com a un simple aromatitzant.
Llavorsí ~ Pallars Sobirà
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les olives es posen a macerar en aigua juntament amb part aèria de Satureja montana.
Observacions: La majoria dels informants l'identifiquen com a un simple aromatitzant.
Llavorsí ~ Pallars Sobirà
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Mescla de Laurus nobilis (fulla), Satureja montana (part aèria), Thymus vulgaris (part aèria), Syzygium aromaticum (flor assecada), ametlles, carn de porc, conyac, vi (una bona mesura) i pa torrat, emprada per a cuinar l'estofat de porc senglar, llebre i gall de bosc. La mescla elimina o encobreix el tuf particular que tenen les carns. Hi ha persones que afegeixen xocolata a l'estofat de carn de porc (adquireix, llavors, un gust dolcenc).
No consta ~ No consta
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Mescla de Satureja montana (part aèria), Thymus vulgaris (part aèria), Origanum vulgare (part aèria) i Laurus nobilis (fulla) emprada com aromatitzant d'estofats de porc senglar i llebre; actua com aromatitzant en sentit estricte i, alhora, encobreix el gust de "carn salvatge".
No consta ~ No consta
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Mescla de Satureja montana (part aèria), Thymus vulgaris (part aèria), Origanum vulgare (part aèria) i Laurus nobilis (fulla) emprada com aromatitzant d'estofats de porc senglar i llebre; actua com aromatitzant en sentit estricte i, alhora, encobreix el gust de "carn salvatge".
Clariana de Cardener ~ Solsonès
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Mescla de Satureja montana (part aèria), Thymus vulgaris (part aèria), Origanum vulgare (part aèria) i Laurus nobilis (fulla) emprada com aromatitzant d'estofats de porc senglar i llebre; actua com aromatitzant en sentit estricte i, alhora, encobreix el gust de "carn salvatge".
Clariana de Cardener ~ Solsonès
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Mescla de Satureja montana (part aèria), Thymus vulgaris (part aèria), Origanum vulgare (part aèria) i Laurus nobilis (fulla) emprada com aromatitzant d'estofats de porc senglar i llebre; actua com aromatitzant en sentit estricte i, alhora, encobreix el gust de "carn salvatge".
Clariana de Cardener ~ Solsonès
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Mescla de Satureja montana (part aèria), Thymus vulgaris (part aèria), Origanum vulgare (part aèria) i Laurus nobilis (fulla) emprada com aromatitzant d'estofats de porc senglar i llebre; actua com aromatitzant en sentit estricte i, alhora, encobreix el gust de "carn salvatge".

Més informació en aquesta web sobre Satureja montana L. subsp. montana

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Satureja montana

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia