Labiades

Thymus serpyllum L. subsp. chamaedrys (Fries) Celak.

Hi ha 53 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




53 coincidències amb els filtres actuals

Montseny ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: És emprada per a posar els guisats.
Observacions: El senglar, l'havien cuit amb moltes herbes, però a mi m'agrada amb cansalada i prou.
Montseny ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar a l'estofat, als guisats.
Montseny ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar a l'estofat, als guisats.
Montseny ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per als cuinats, com ara estofat de patates, hi dona molt bon gust; també serveix per a condimentar el peix bullit perquè no sigui tan insuls [dit "soso"].
Observacions: Per a condimentar el peix, quan es menja bullit. Bullia una ceba, una patata, trinxat ben petit i una capceta o dues d'aquesta flor i una mica de tomàquet i ho feia bullir fins que ja hi quedava poc suc per a poder bullir el peix; llavors hi tirava el peix, i així era més bo.
Montseny ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per als cuinats, com ara estofat de patates, hi dona molt bon gust; també serveix per a condimentar el peix bullit perquè no sigui tan insuls [dit "soso"].
Observacions: Per a condimentar el peix, quan es menja bullit. Bullia una ceba, una patata, trinxat ben petit i una capceta o dues d'aquesta flor i una mica de tomàquet i ho feia bullir fins que ja hi quedava poc suc per a poder bullir el peix; llavors hi tirava el peix, i així era més bo.
Montseny ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per als cuinats, com ara estofat de patates, hi dona molt bon gust; també serveix per a condimentar el peix bullit perquè no sigui tan insuls [dit "soso"].
Observacions: Per a condimentar el peix, quan es menja bullit. Bullia una ceba, una patata, trinxat ben petit i una capceta o dues d'aquesta flor i una mica de tomàquet i ho feia bullir fins que ja hi quedava poc suc per a poder bullir el peix; llavors hi tirava el peix, i així era més bo.
Montseny ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els pastors, tan sols tinguessin un gra d'all (Allium sativum), un trosset de pa i un ou, hi barrejaven una mica de fulles d'aquestes, i feien una sopa amb una aroma molt bona.
Montseny ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar als guisats, com ara al pollastre rostit.
Montseny ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar als guisats, com ara al pollastre rostit.
Montseny ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a guisats i estofats.
Observacions: Si vas allà a Collformic, pots recollir-la a coves.

Més informació en aquesta web sobre Thymus serpyllum L. subsp. chamaedrys (Fries) Celak.

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Thymus serpyllum

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia