Labiades

Mentha sp.

Hi ha 167 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




167 coincidències amb els filtres actuals

La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Menta del carmel: vi místic, encara en fan. Era bo, es notava molt la nou moscada. Porta nou moscada, clavell, clau, anís estrellat, comí, vainilla, poniol, menta de carmel (no hi posaven menta del cargol, sinó menta del carmel, més dolça) i sobretot alcohol. Agafen vi most, és a dir, most, i s'hi afegeix la seva proporció d'alcohol, i aleshores atura la fermentació i queda dolç. Ho posen a la bota del celler i hi posen totes les herbes i espècies en una bosseta de malla, i ho deixen dins el vi entre vuit i 10 dies i un mes, i després ho treuen i ja te el gustet aquest especial. Hi posen un litre d'alcohol per set litres i mig de most. Sempre queda diferent, perquè la proporció d'herbes és a ull, s'ho prenien els diumenges, com a postres per a acompanyar les galetes, galets i vi místic eren les postres del diumenge. Diu que a casa seva quan va nàixer ja en feien, n'han fet tota la vida, i diuen que hi ha altres cases on també en feien.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Menta del carmel: vi místic, encara en fan. Era bo, es notava molt la nou moscada. Porta nou moscada, clavell, clau, anís estrellat, comí, vainilla, poniol, menta de carmel (no hi posaven menta del cargol, sinó menta del carmel, més dolça) i sobretot alcohol. Agafen vi most, és a dir, most, i s'hi afegeix la seva proporció d'alcohol, i aleshores atura la fermentació i queda dolç. Ho posen a la bota del celler i hi posen totes les herbes i espècies en una bosseta de malla, i ho deixen dins el vi entre vuit i 10 dies i un mes, i després ho treuen i ja te el gustet aquest especial. Hi posen un litre d'alcohol per set litres i mig de most. Sempre queda diferent, perquè la proporció d'herbes és a ull, s'ho prenien els diumenges, com a postres per a acompanyar les galetes, galets i vi místic eren les postres del diumenge. Diu que a casa seva quan va nàixer ja en feien, n'han fet tota la vida, i diuen que hi ha altres cases on també en feien.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Menta del cargol com a condiment.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Menta del cargol com a condiment.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Menta del cargol com a condiment.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer bullir els cargols s'hi posava fonoll, llorer i menta, per a agafar bon gust.
Observacions: Ella l'utilitza com a condiment, però hi ha gent que també el fa servir amb aigües que anessin bé per a l'estòmac, perquè netejava una mica, ella no ho ha provat mai.
Saus ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia.
Observacions: Es diu així perquè té les fulles tacades de blanc.
Saus ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia.
Observacions: Es diu així perquè té les fulles tacades de blanc.
Juneda ~ Garrigues
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'herba bona es fa servir per a cuinar i fer sofregits.
Font-rabiosa ~ Capcir
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Com a aromàtic, per a fer el taboulé.

Més informació en aquesta web sobre Mentha sp.

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Mentha sp.

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia