Adoxàcies
Sambucus nigra L.
Hi ha 209 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
209 coincidències amb els filtres actuals
La Selva de Mar ~ Alt Empordà
Beguda preparada per fermentació
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De les flors, fermentades, se'n fa vi escumós.
Beguda preparada per fermentació
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De les flors, fermentades, se'n fa vi escumós.
La Selva de Mar ~ Alt Empordà
Beguda preparada per fermentació
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De les flors, fermentades, se'n fa vi escumós.
Beguda preparada per fermentació
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De les flors, fermentades, se'n fa vi escumós.
La Selva de Mar ~ Alt Empordà
Cuita en oli
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Bunyols: les flors s'arrebossen amb ou i farina (i una mica d'aigua o de llet per a aclarir la pasta) i es fregeixen.
Cuita en oli
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Bunyols: les flors s'arrebossen amb ou i farina (i una mica d'aigua o de llet per a aclarir la pasta) i es fregeixen.
La Selva de Mar ~ Alt Empordà
Cuita en oli
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Bunyols: les flors s'arrebossen amb ou i farina (i una mica d'aigua o de llet per a aclarir la pasta) i es fregeixen.
Cuita en oli
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Bunyols: les flors s'arrebossen amb ou i farina (i una mica d'aigua o de llet per a aclarir la pasta) i es fregeixen.
La Selva de Mar ~ Alt Empordà
Cuita en oli
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Bunyols: les flors s'arrebossen amb ou i farina (i una mica d'aigua o de llet per a aclarir la pasta) i es fregeixen.
Cuita en oli
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Bunyols: les flors s'arrebossen amb ou i farina (i una mica d'aigua o de llet per a aclarir la pasta) i es fregeixen.
Porta ~ Alta Cerdanya
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: No consta
Descripció: Elaboració de confitura.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: No consta
Descripció: Elaboració de confitura.
Vinçà ~ Conflent
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: No recorda si la flor o la grana, però posaven una monyeca en un pallot i la posaven dins d'una bota de vi per a fer venir gust de muscat.
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: No recorda si la flor o la grana, però posaven una monyeca en un pallot i la posaven dins d'una bota de vi per a fer venir gust de muscat.
Taurinyà ~ Conflent
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es posa un gram de flor seca dins d'una mitja per 1 l de vi. Dins la bota, abans de la fermentació. Dona gust de muscat al vi.
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es posa un gram de flor seca dins d'una mitja per 1 l de vi. Dins la bota, abans de la fermentació. Dona gust de muscat al vi.
Tarerac ~ Conflent
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: S'asseca la flor i es posa al vi nou. El perfuma i diu que al Byrrh n'hi posen.
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: S'asseca la flor i es posa al vi nou. El perfuma i diu que al Byrrh n'hi posen.
Tarerac ~ Conflent
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Les merles i les grives se les mengen.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Les merles i les grives se les mengen.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.