Cucurbitàcies

Bryonia cretica L. subsp. dioica (Jacq.) Tutin

Hi ha 17 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




17 coincidències amb els filtres actuals

Ares del Maestrat ~ Alt Maestrat
Condiment
Part de la planta: Lluc tendre
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els ulls es mengen com a condiment en truites.
Vilafranca ~ Alt Maestrat
Condiment
Part de la planta: Lluc tendre
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els ulls es mengen com a condiment en truites.
Tírig ~ Alt Maestrat
Condiment
Part de la planta: Lluc tendre
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els ulls es mengen com a condiment en truites.
Albocàsser ~ Alt Maestrat
Condiment
Part de la planta: Lluc tendre
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els ulls es mengen com a condiment en truites.
Les Coves de Vinromà ~ Plana Alta
Condiment
Part de la planta: Lluc tendre
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els ulls es mengen com a condiment en truites.
Sant Antoni de Vilamajor ~ Vallès Oriental
Cuita en oli
Part de la planta: Lluc tendre
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Al temps dels espàrrecs, al començament de la primavera, cullen caps tendres de carbassera borda per a fer-ne truita. És tan bo com l'espàrrec. Una mica passats per la paella i fets en truita (molt sovint en mengen).
Observacions: Saben que quan la planta és feta no es pot menjar, que és verinosa.
Sant Antoni de Vilamajor ~ Vallès Oriental
Cuita en oli
Part de la planta: Lluc tendre
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Al temps dels espàrrecs, al començament de la primavera, cullen caps tendres de carbassera borda per a fer-ne truita. És tan bo com l'espàrrec. Una mica passats per la paella i fets en truita (molt sovint en mengen).
Observacions: Saben que quan la planta és feta no es pot menjar, que és verinosa.
Montseny ~ Vallès Oriental
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Lluc tendre
Destinació: Alimentació animal
Descripció: El bestiar se la menja, poc o molt, però no li agrada massa.
Mollet del Vallès ~ Vallès Oriental
Cuita en oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les puntes es fan en truita, com els espàrrecs. Han de ser les puntes quan són tendres, després ja no.
Observacions: Nosaltres no ens ho menjàvem, però en Florentino i en Manel sí. Es fan als esbarzers; és com una enfiladissa molt gran. Creix molt: talles la primera punta i va brotant, brotant. Hem tingut gent -a ajudar-nos- de tot arreu: de Tarragona, de Morella, i ells ho van dir: "Proveu-ho". Ho vam tastar i és bo.
Mollet del Vallès ~ Vallès Oriental
Cuita en oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les puntes es fan en truita, com els espàrrecs. Han de ser les puntes quan són tendres, després ja no.
Observacions: Nosaltres no ens ho menjàvem, però en Florentino i en Manel sí. Es fan als esbarzers; és com una enfiladissa molt gran. Creix molt: talles la primera punta i va brotant, brotant. Hem tingut gent -a ajudar-nos- de tot arreu: de Tarragona, de Morella, i ells ho van dir: "Proveu-ho". Ho vam tastar i és bo.

Més informació en aquesta web sobre Bryonia cretica L. subsp. dioica (Jacq.) Tutin

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Bryonia cretica

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia