Campanulàcies
Campanula rapunculus L.
Hi ha 55 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
55 coincidències amb els filtres actuals
Vilanant ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Planta sencera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es mengen amanits.
Observacions: S'assemblen als ravenets.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Planta sencera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es mengen amanits.
Observacions: S'assemblen als ravenets.
Borrassà ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a menjar amanit.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a menjar amanit.
Vilanant ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Planta sencera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es mengen amanits.
Observacions: S'assemblen als ravenets.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Planta sencera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es mengen amanits.
Observacions: S'assemblen als ravenets.
Gualba ~ Vallès Oriental
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Usada per a elaborar la ratafia.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Usada per a elaborar la ratafia.
Gualba ~ Vallès Oriental
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Usada per a elaborar la ratafia.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Usada per a elaborar la ratafia.
Santa Maria de Palautordera ~ Vallès Oriental
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'arrel de repunxó, tendra i pelada, és bona amanida.
Observacions: Recorda que la seva àvia deia: amanida de repunxons. Moltes vegades, quan te n'adones ja és massa fet, perquè quan és tendre no es veu.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'arrel de repunxó, tendra i pelada, és bona amanida.
Observacions: Recorda que la seva àvia deia: amanida de repunxons. Moltes vegades, quan te n'adones ja és massa fet, perquè quan és tendre no es veu.
Santa Maria de Palautordera ~ Vallès Oriental
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'arrel de repunxó, tendra i pelada, és bona amanida.
Observacions: Recorda que la seva àvia deia: amanida de repunxons. Moltes vegades, quan te n'adones ja és massa fet, perquè quan és tendre no es veu.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'arrel de repunxó, tendra i pelada, és bona amanida.
Observacions: Recorda que la seva àvia deia: amanida de repunxons. Moltes vegades, quan te n'adones ja és massa fet, perquè quan és tendre no es veu.
Montseny ~ Vallès Oriental
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Nosaltres ho anàvem a seguir quan era tendre, per a amanir.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Nosaltres ho anàvem a seguir quan era tendre, per a amanir.
Montseny ~ Vallès Oriental
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Nosaltres ho anàvem a seguir quan era tendre, per a amanir.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Nosaltres ho anàvem a seguir quan era tendre, per a amanir.
Sant Antoni de Vilamajor ~ Vallès Oriental
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: És bona per a menjar: es neteja i es menja amanida, quan la planta és tendra.
Observacions: El repunxó fa una arrel gruixuda, una soqueta com un ravet. Es fa en marges humits, i l'aplegaven a l'hivern, ja que, abans, a l'hivern, no hi havia res de verd. No és com ara que, amb els hivernacles, a tota hora hi ha enciam. A casa n'aplegàvem. En dèiem raves bords.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: És bona per a menjar: es neteja i es menja amanida, quan la planta és tendra.
Observacions: El repunxó fa una arrel gruixuda, una soqueta com un ravet. Es fa en marges humits, i l'aplegaven a l'hivern, ja que, abans, a l'hivern, no hi havia res de verd. No és com ara que, amb els hivernacles, a tota hora hi ha enciam. A casa n'aplegàvem. En dèiem raves bords.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.