Compostes
Inula graveolens (L.) Desf.
Hi ha 2 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
2 coincidències amb els filtres actuals
Campins ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La feien bullir i en aquella aigua hi escaldaven el raïm per tal de conservar-lo en forma de pansa. Queda reinflat, i després es fa assecar. D'aquesta manera les panses agafen l'aroma de la planta.
Observacions: El mateix es feia amb les prunes (li sembla, però, que les prunes s'escaldaven amb aigua sola). A la Secuita, un poblet del Tarragonès, les panses, un cop escaldades, les fan assecar estenent-les damunt de teules; d'aquesta manera s'assequen més ràpidament.
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La feien bullir i en aquella aigua hi escaldaven el raïm per tal de conservar-lo en forma de pansa. Queda reinflat, i després es fa assecar. D'aquesta manera les panses agafen l'aroma de la planta.
Observacions: El mateix es feia amb les prunes (li sembla, però, que les prunes s'escaldaven amb aigua sola). A la Secuita, un poblet del Tarragonès, les panses, un cop escaldades, les fan assecar estenent-les damunt de teules; d'aquesta manera s'assequen més ràpidament.
Campins ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La feien bullir i en aquella aigua hi escaldaven el raïm per tal de conservar-lo en forma de pansa. Queda reinflat, i després es fa assecar. D'aquesta manera les panses agafen l'aroma de la planta.
Observacions: El mateix es feia amb les prunes (li sembla, però, que les prunes s'escaldaven amb aigua sola). A la Secuita, un poblet del Tarragonès, les panses, un cop escaldades, les fan assecar estenent-les damunt de teules; d'aquesta manera s'assequen més ràpidament.
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La feien bullir i en aquella aigua hi escaldaven el raïm per tal de conservar-lo en forma de pansa. Queda reinflat, i després es fa assecar. D'aquesta manera les panses agafen l'aroma de la planta.
Observacions: El mateix es feia amb les prunes (li sembla, però, que les prunes s'escaldaven amb aigua sola). A la Secuita, un poblet del Tarragonès, les panses, un cop escaldades, les fan assecar estenent-les damunt de teules; d'aquesta manera s'assequen més ràpidament.
- «
- 1
- »
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.