Compostes

Helianthus tuberosus L.

Hi ha 78 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




78 coincidències amb els filtres actuals

Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Conservada en vi
Part de la planta: Tubercle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Recorda que les posaven amb vi, perquè el vinagre és més fort. També recorda que puntualment se les havia menjat crues, per a provar.
Observacions: Ells en tenien a casa de les de pell més vermellosa. Les tenien al secà i potser no es feien tan altes com a altres llocs, però prou.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Conservada en vi
Part de la planta: Tubercle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Recorda que les posaven amb vi, perquè el vinagre és més fort. També recorda que puntualment se les havia menjat crues, per a provar.
Observacions: Ells en tenien a casa de les de pell més vermellosa. Les tenien al secà i potser no es feien tan altes com a altres llocs, però prou.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Tubercle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Recorda que les posaven amb vi, perquè el vinagre és més fort. També recorda que puntualment se les havia menjat crues, per a provar.
Observacions: Ells en tenien a casa de les de pell més vermellosa. Les tenien al secà i potser no es feien tan altes com a altres llocs, però prou.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Conservada en vinagre
Part de la planta: Tubercle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En vinagre per a acompanyar altres plats.
Observacions: Era blanquinosa. Ara s'han perdut. De petita, feien conserves de tomates, de coliflor amb vinagre i de nyàmeres (ara estan desaparegudes, ells les collien a les rieres). També conservaven bitxos i pebrots en vinagre.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Conservada en vinagre
Part de la planta: Tubercle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En vinagre per a acompanyar altres plats.
Observacions: Era blanquinosa. Ara s'han perdut. De petita, feien conserves de tomates, de coliflor amb vinagre i de nyàmeres (ara estan desaparegudes, ells les collien a les rieres). També conservaven bitxos i pebrots en vinagre.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Tubercle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es menjaven les nyàmenes crues, eren una mica dolces.
Observacions: Era blanquinosa. Era una planta molt alta, com la flor d'un gira-sol. Era com una patata bonyeguda, creixia a l'hort, allò creixia sol. Se n'ha perdut la mena. No les confitaven en vinagre, perquè a casa no bevien vi, els seus pares.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Tubercle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es menjaven les nyàmenes crues, eren una mica dolces.
Observacions: Era blanquinosa. Era una planta molt alta, com la flor d'un gira-sol. Era com una patata bonyeguda, creixia a l'hort, allò creixia sol. Se n'ha perdut la mena. No les confitaven en vinagre, perquè a casa no bevien vi, els seus pares.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Tubercle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es menjaven les nyàmenes crues, eren una mica dolces.
Observacions: Era blanquinosa. Era una planta molt alta, com la flor d'un gira-sol. Era com una patata bonyeguda, creixia a l'hort, allò creixia sol. Se n'ha perdut la mena. No les confitaven en vinagre, perquè a casa no bevien vi, els seus pares.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Tubercle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Confitades en vinagre. Les posaven confitades, les tallaven a rodanxes i les posaven amb vinagre (només vinagre), a confitar, i les feien servir per acompanyar els àpats o les amanides. També saben que es poden fer guisades, però ells no les hi feien.
Observacions: Ara ja no ho fa. Abans en tenien i se'n menjaven bastantes. Diuen que ara se n'ha perdut la mena, que ja no se'n troba. La dona n'ha vist en alguna fruiteria, la seva jove té la fruiteria del Pilar, al carrer Sant Magí, i a vegades en tenen. Diu que la planta és molt maca i que s'escampava molt, que costava molt de treure, però s'ha perdut.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Tubercle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Confitades en vinagre. Les posaven confitades, les tallaven a rodanxes i les posaven amb vinagre (només vinagre), a confitar, i les feien servir per acompanyar els àpats o les amanides. També saben que es poden fer guisades, però ells no les hi feien.
Observacions: Ara ja no ho fa. Abans en tenien i se'n menjaven bastantes. Diuen que ara se n'ha perdut la mena, que ja no se'n troba. La dona n'ha vist en alguna fruiteria, la seva jove té la fruiteria del Pilar, al carrer Sant Magí, i a vegades en tenen. Diu que la planta és molt maca i que s'escampava molt, que costava molt de treure, però s'ha perdut.

Més informació en aquesta web sobre Helianthus tuberosus L.

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Helianthus tuberosus

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia