Compostes

Helianthus tuberosus L.

Hi ha 78 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




78 coincidències amb els filtres actuals

La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Conservada en vinagre
Part de la planta: Tubercle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Confitades en vinagre. Les posaven confitades, les tallaven a rodanxes i les posaven amb vinagre (només vinagre), a confitar, i les feien servir per acompanyar els àpats o les amanides. També saben que es poden fer guisades, però ells no les hi feien.
Observacions: Ara ja no ho fa. Abans en tenien i se'n menjaven bastantes. Diuen que ara se n'ha perdut la mena, que ja no se'n troba. La dona n'ha vist en alguna fruiteria, la seva jove té la fruiteria del Pilar, al carrer Sant Magí, i a vegades en tenen. Diu que la planta és molt maca i que s'escampava molt, que costava molt de treure, però s'ha perdut.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Conservada en vinagre
Part de la planta: Tubercle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Confitades en vinagre. Les posaven confitades, les tallaven a rodanxes i les posaven amb vinagre (només vinagre), a confitar, i les feien servir per acompanyar els àpats o les amanides. També saben que es poden fer guisades, però ells no les hi feien.
Observacions: Ara ja no ho fa. Abans en tenien i se'n menjaven bastantes. Diuen que ara se n'ha perdut la mena, que ja no se'n troba. La dona n'ha vist en alguna fruiteria, la seva jove té la fruiteria del Pilar, al carrer Sant Magí, i a vegades en tenen. Diu que la planta és molt maca i que s'escampava molt, que costava molt de treure, però s'ha perdut.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Conservada en vinagre
Part de la planta: Tubercle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Abans en tenien i se'n menjaven bastantes, les posaven confitades, les tallaven a rodanxes i les posaven amb vinagre, a confitar, i les feien servir per acompanyar els àpats o les amanides. També saben que es poden fer guisades, però ells no les hi feien.
Observacions: Era blanquinosa. Diuen que ara se n'ha perdut la mena, que ja no se'n troba. La dona n'ha vist en alguna fruiteria, la seva jove té la fruiteria del Pilar, al carrer Sant Magí, i a vegades en tenen. Diu que la planta és molt maca i que s'escampava molt, que costava molt de treure, però s'ha perdut.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Conservada en vinagre
Part de la planta: Tubercle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Abans en tenien i se'n menjaven bastantes, les posaven confitades, les tallaven a rodanxes i les posaven amb vinagre, a confitar, i les feien servir per acompanyar els àpats o les amanides. També saben que es poden fer guisades, però ells no les hi feien.
Observacions: Era blanquinosa. Diuen que ara se n'ha perdut la mena, que ja no se'n troba. La dona n'ha vist en alguna fruiteria, la seva jove té la fruiteria del Pilar, al carrer Sant Magí, i a vegades en tenen. Diu que la planta és molt maca i que s'escampava molt, que costava molt de treure, però s'ha perdut.
Calaf ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Tubercle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En menjaven moltes, era la segona patata més bona que hi havia, les confitaven en vinagre, les tallaven ben finetes i les posaven en vinagre, per a amanides i acompanyar plats, eren molt bones.
Observacions: Era blanquinosa. També la menjaven bullida, com si fos una patata, i el gust els agradava molt. Abans se'n feia moltes, però se'n veu molt poques per la zona, en van trobar de plantades a la Fageda d'en Jordà, a més les flors són molt maques. Abans a tots els horts n'hi havia.
Calaf ~ Anoia
Conservada en vinagre
Part de la planta: Tubercle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En menjaven moltes, era la segona patata més bona que hi havia, les confitaven en vinagre, les tallaven ben finetes i les posaven en vinagre, per a amanides i acompanyar plats, eren molt bones.
Observacions: Era blanquinosa. També la menjaven bullida, com si fos una patata, i el gust els agradava molt. Abans se'n feia moltes, però se'n veu molt poques per la zona, en van trobar de plantades a la Fageda d'en Jordà, a més les flors són molt maques. Abans a tots els horts n'hi havia.
Calaf ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Tubercle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En menjaven moltes, era la segona patata més bona que hi havia, les confitaven en vinagre, les tallaven ben finetes i les posaven en vinagre, per a amanides i acompanyar plats, eren molt bones. També la menjaven bullida, com si fos una patata, i el gust els agradava molt.
Observacions: Abans se'n feia moltes, però se'n veu molt poques per la zona. En van trobar de plantades a la fageda d'en Jordà, a més les flors són molt maques. Abans a tots els horts n'hi havia.
Calaf ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Tubercle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En menjaven moltes, era la segona patata més bona que hi havia, les confitaven en vinagre, les tallaven ben finetes i les posaven en vinagre, per a amanides i acompanyar plats, eren molt bones.
Observacions: Era blanquinosa. També la menjaven bullida, com si fos una patata, i el gust els agradava molt. Abans se'n feia moltes, però se'n veu molt poques per la zona, en van trobar de plantades a la Fageda d'en Jordà, a més les flors són molt maques. Abans a tots els horts n'hi havia.
Calaf ~ Anoia
Conservada en vinagre
Part de la planta: Tubercle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En menjaven moltes, era la segona patata més bona que hi havia, les confitaven en vinagre, les tallaven ben finetes i les posaven en vinagre, per a amanides i acompanyar plats, eren molt bones. També la menjaven bullida, com si fos una patata, i el gust els agradava molt.
Observacions: Abans se'n feia moltes, però se'n veu molt poques per la zona. En van trobar de plantades a la fageda d'en Jordà, a més les flors són molt maques. Abans a tots els horts n'hi havia.
Calaf ~ Anoia
Conservada en vinagre
Part de la planta: Tubercle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En menjaven moltes, era la segona patata més bona que hi havia, les confitaven en vinagre, les tallaven ben finetes i les posaven en vinagre, per a amanides i acompanyar plats, eren molt bones.
Observacions: Era blanquinosa. També la menjaven bullida, com si fos una patata, i el gust els agradava molt. Abans se'n feia moltes, però se'n veu molt poques per la zona, en van trobar de plantades a la Fageda d'en Jordà, a més les flors són molt maques. Abans a tots els horts n'hi havia.

Més informació en aquesta web sobre Helianthus tuberosus L.

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Helianthus tuberosus

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia