Compostes
Matricaria recutita L.
Hi ha 81 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
81 coincidències amb els filtres actuals
Copons ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per Sant Joan feien ratafia, ara ja no. Anís sec, sucre, un parell o tres de nous tendres, un parell de pinyes verdes de pi blanc, canyella, marialluïsa, camamilla, menta, tarongina, ruda, mata, i més herbes que ja no recorda. També hi posava nou moscada i cafè en gra. Ho deixaven a sol i serena ben tapat perquè no s'evapori, uns 30 o 40 dies.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per Sant Joan feien ratafia, ara ja no. Anís sec, sucre, un parell o tres de nous tendres, un parell de pinyes verdes de pi blanc, canyella, marialluïsa, camamilla, menta, tarongina, ruda, mata, i més herbes que ja no recorda. També hi posava nou moscada i cafè en gra. Ho deixaven a sol i serena ben tapat perquè no s'evapori, uns 30 o 40 dies.
Copons ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per Sant Joan feien ratafia, ara ja no. Anís sec, sucre, un parell o tres de nous tendres, un parell de pinyes verdes de pi blanc, canyella, marialluïsa, camamilla, menta, tarongina, ruda, mata, i més herbes que ja no recorda. També hi posava nou moscada i cafè en gra. Ho deixaven a sol i serena ben tapat perquè no s'evapori, uns 30 o 40 dies.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per Sant Joan feien ratafia, ara ja no. Anís sec, sucre, un parell o tres de nous tendres, un parell de pinyes verdes de pi blanc, canyella, marialluïsa, camamilla, menta, tarongina, ruda, mata, i més herbes que ja no recorda. També hi posava nou moscada i cafè en gra. Ho deixaven a sol i serena ben tapat perquè no s'evapori, uns 30 o 40 dies.
Rubió ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratafia, recepta que feien sempre. Hi posàvem: tarongina, camamilla, romaní... i 10 nous per cinc litres. Mínim hi posàvem 22 plantes.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratafia, recepta que feien sempre. Hi posàvem: tarongina, camamilla, romaní... i 10 nous per cinc litres. Mínim hi posàvem 22 plantes.
Rubió ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratafia, recepta que feien sempre. Hi posàvem: tarongina, camamilla, romaní... i 10 nous per cinc litres. Mínim hi posàvem 22 plantes.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratafia, recepta que feien sempre. Hi posàvem: tarongina, camamilla, romaní... i 10 nous per cinc litres. Mínim hi posàvem 22 plantes.
Calaf ~ Anoia
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratassia. Agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després traiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, en lluna vella.
Observacions: Traducció del Marc de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratassia. Agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després traiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, en lluna vella.
Observacions: Traducció del Marc de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Calaf ~ Anoia
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratassia. Agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després traiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, en lluna vella.
Observacions: Traducció del Marc de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratassia. Agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després traiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, en lluna vella.
Observacions: Traducció del Marc de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Ventalló ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Posen només les capses a la ratafia.
Observacions: La compra fresca i l'asseca en una capsa metàl·lica perquè no caiguin els pètals blancs de la flor. Aquest any l'han comprat, però ja n'han plantat al jardí per a l'any vinent.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Posen només les capses a la ratafia.
Observacions: La compra fresca i l'asseca en una capsa metàl·lica perquè no caiguin els pètals blancs de la flor. Aquest any l'han comprat, però ja n'han plantat al jardí per a l'any vinent.
Ventalló ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Posen només les capses a la ratafia.
Observacions: La compra fresca i l'asseca en una capsa metàl·lica perquè no caiguin els pètals blancs de la flor. Aquest any l'han comprat, però ja n'han plantat al jardí per a l'any vinent.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Posen només les capses a la ratafia.
Observacions: La compra fresca i l'asseca en una capsa metàl·lica perquè no caiguin els pètals blancs de la flor. Aquest any l'han comprat, però ja n'han plantat al jardí per a l'any vinent.
Sant Pere de Vilamajor ~ Vallès Oriental
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació animal
Descripció: El bestiar la troba bona i se la menja.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació animal
Descripció: El bestiar la troba bona i se la menja.
Santa Maria de Palautordera ~ Vallès Oriental
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a elaborar la ratafia.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a elaborar la ratafia.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.