Compostes
Artemisia campestris L. subsp. glutinosa (Gay ex Bess.) Batt. in Batt. et Trab.
Hi ha 4 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
4 coincidències amb els filtres actuals
Sant Joan de Moró ~ Plana Alta
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a aromatitzar el vi. Es prepara un decuit de la part aèria al 5%, o bé sola o amb fenoll (Foeniculum vulgare subsp. piperitum). El decuit s'introdueix a les botes abans d'emmagatzemar el vi, durant de 30 minuts fins a quatre dies, depenent de les àrees. Amb això s'aconsegueix donar un bon gust al vi i també afavorir la seva conservació ja que impregna els porus de la fusta de la bota.
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a aromatitzar el vi. Es prepara un decuit de la part aèria al 5%, o bé sola o amb fenoll (Foeniculum vulgare subsp. piperitum). El decuit s'introdueix a les botes abans d'emmagatzemar el vi, durant de 30 minuts fins a quatre dies, depenent de les àrees. Amb això s'aconsegueix donar un bon gust al vi i també afavorir la seva conservació ja que impregna els porus de la fusta de la bota.
Alcudia de Veo ~ Plana Baixa
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a aromatitzar el vi. Es prepara un decuit de la part aèria al 5%, o bé sola o amb fenoll (Foeniculum vulgare subsp. piperitum). El decuit s'introdueix a les botes abans d'emmagatzemar el vi, durant de 30 minuts fins a quatre dies, depenent de les àrees. Amb això s'aconsegueix donar un bon gust al vi i també afavorir la seva conservació ja que impregna els porus de la fusta de la bota.
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a aromatitzar el vi. Es prepara un decuit de la part aèria al 5%, o bé sola o amb fenoll (Foeniculum vulgare subsp. piperitum). El decuit s'introdueix a les botes abans d'emmagatzemar el vi, durant de 30 minuts fins a quatre dies, depenent de les àrees. Amb això s'aconsegueix donar un bon gust al vi i també afavorir la seva conservació ja que impregna els porus de la fusta de la bota.
Benicàssim ~ Plana Alta
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En l'elaboració de panses.
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En l'elaboració de panses.
Sant Joan de Moró ~ Plana Alta
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: S'utilitza com a conservant en l'elaboració de les panses i les figues seques. En el cas de les figues, es prepara un decuit de la part aèria de la planta al 5% introduint-hi, un cop filtrat, les figues obertes, per a evitar la seva putrefacció, efectuant un escaldat i col·locant les figues sobre les canyes per a la seva dessecació.
Observacions: Les figues que s'utilitzen són de la varietat blanca tot i que també són molt apreciades les de la varietat negra de les muntanyes de l'interior de la província de Castelló.
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: S'utilitza com a conservant en l'elaboració de les panses i les figues seques. En el cas de les figues, es prepara un decuit de la part aèria de la planta al 5% introduint-hi, un cop filtrat, les figues obertes, per a evitar la seva putrefacció, efectuant un escaldat i col·locant les figues sobre les canyes per a la seva dessecació.
Observacions: Les figues que s'utilitzen són de la varietat blanca tot i que també són molt apreciades les de la varietat negra de les muntanyes de l'interior de la província de Castelló.
- «
- 1
- »
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.