Compostes
Artemisia arborescens L.
Hi ha 11 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
11 coincidències amb els filtres actuals
Figueres ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Planta que s'utilitza per fabricar el licor d'absenta. En varen fabricar una temporada llarga perquè era molt apreciat pels francesos i en el seu país era prohibit. En feien de diferents graduacions, el més fort era de 70º. El preparaven per destil·lació a l'alambic.
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Planta que s'utilitza per fabricar el licor d'absenta. En varen fabricar una temporada llarga perquè era molt apreciat pels francesos i en el seu país era prohibit. En feien de diferents graduacions, el més fort era de 70º. El preparaven per destil·lació a l'alambic.
Figueres ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Planta usada per a fer vermut. Es fa a base de vi dolç i d'una maceració de plantes (la que predominava era l'absenta i altres plantes amargues que no sap) que compraven provinents d'Itàlia ja barrejades i triturades. Es deixaven en maceració amb aigua i una petita part d'alcohol durant uns quants dies, es filtrava i es barrejava amb mistela (que és un vi dolç fet amb most de raïm sense fermentar: al most, s'hi afegia alcohol fins als 15º).
Observacions: El de la patent Martini Rossi es fa a partir de la maceració de la barreja de plantes amb alcohol pur i sucre. Un cop fet el rebaixaven fins als 15º. Per això el sabor era més fi, perquè no duu vi.
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Planta usada per a fer vermut. Es fa a base de vi dolç i d'una maceració de plantes (la que predominava era l'absenta i altres plantes amargues que no sap) que compraven provinents d'Itàlia ja barrejades i triturades. Es deixaven en maceració amb aigua i una petita part d'alcohol durant uns quants dies, es filtrava i es barrejava amb mistela (que és un vi dolç fet amb most de raïm sense fermentar: al most, s'hi afegia alcohol fins als 15º).
Observacions: El de la patent Martini Rossi es fa a partir de la maceració de la barreja de plantes amb alcohol pur i sucre. Un cop fet el rebaixaven fins als 15º. Per això el sabor era més fi, perquè no duu vi.
El Pertús ~ Vallespir
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fan el licor d'absenta. Creu que es preparava barrejant la flor amb aiguardent. Era de color verd i extremadament amargant.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fan el licor d'absenta. Creu que es preparava barrejant la flor amb aiguardent. Era de color verd i extremadament amargant.
No consta ~ No consta
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Anomenat en el llistat de plantes per a l'elaboració d'herbes. Ses herbes es feien de fulles de llimoner, ginebrons, fonoll, frígola, ruda, romaní, orenga i donzell.
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Anomenat en el llistat de plantes per a l'elaboració d'herbes. Ses herbes es feien de fulles de llimoner, ginebrons, fonoll, frígola, ruda, romaní, orenga i donzell.
Valldemossa ~ Mallorca
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fan un licor aperitiu.
Observacions: És verinosa però han sabut llevar-li es verí i ja no té perill. Té una olor molt forta.
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fan un licor aperitiu.
Observacions: És verinosa però han sabut llevar-li es verí i ja no té perill. Té una olor molt forta.
Vilafranca de Bonany ~ Mallorca
Beguda preparada amb aiguardent i aigua
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar a ses herbes.
Beguda preparada amb aiguardent i aigua
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar a ses herbes.
Sant Joan ~ Mallorca
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar als caragols.
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar als caragols.
Sant Joan ~ Mallorca
Beguda preparada amb aiguardent i aigua
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar a ses herbes.
Beguda preparada amb aiguardent i aigua
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar a ses herbes.
Inca ~ Mallorca
Beguda preparada amb aigua
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els moros en fan un te relaxant.
Beguda preparada amb aigua
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els moros en fan un te relaxant.
Palma de Mallorca ~ Mallorca
Beguda preparada amb aiguardent i aigua
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer una botella d'herbes, ha de ser set, nou o 11, però ella no ho mirava gaire, utilitzava: ruda, donzell, herballuïssa, flor de taronger, flor de llimonera, grans de cafè i llavors de ginebró.
Beguda preparada amb aiguardent i aigua
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer una botella d'herbes, ha de ser set, nou o 11, però ella no ho mirava gaire, utilitzava: ruda, donzell, herballuïssa, flor de taronger, flor de llimonera, grans de cafè i llavors de ginebró.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.