Compostes
Cynara cardunculus L.
Hi ha 219 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
219 coincidències amb els filtres actuals
Camprodon ~ Ripollès
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer formatges.
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer formatges.
Camprodon ~ Ripollès
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer formatges amb la llet de les cabres.
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer formatges amb la llet de les cabres.
Sant Joan de les Abadesses ~ Ripollès
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer formatges. Treien les flors quan havia ben florit la planta, les deixaves assecar i quan eren ben somalles es posaven a estovar i es posava a la llet perquè s'empresorés. N'havia tingut, però s'ha perdut.
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer formatges. Treien les flors quan havia ben florit la planta, les deixaves assecar i quan eren ben somalles es posaven a estovar i es posava a la llet perquè s'empresorés. N'havia tingut, però s'ha perdut.
Vallfogona de Ripollès ~ Ripollès
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer formatges.
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer formatges.
Sant Joan de les Abadesses ~ Ripollès
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer formatges.
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer formatges.
Sant Joan de les Abadesses ~ Ripollès
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer formatges.
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer formatges.
Sant Joan de les Abadesses ~ Ripollès
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer formatges.
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer formatges.
Sant Joan de les Abadesses ~ Ripollès
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer formatges.
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer formatges.
Simat de la Valldigna ~ Safor
Cuita en aigua
Part de la planta: Pecíol
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Típic de l'olla [dit "puchero"] de Nadal.
Cuita en aigua
Part de la planta: Pecíol
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Típic de l'olla [dit "puchero"] de Nadal.
Simat de la Valldigna ~ Safor
Conservada en salmorra
Part de la planta: Pecíol
Destinació: Alimentació humana
Descripció: S'escalda tres vegades amb aigua bullent abans de ficar a la salmorra. La recepta per a ensalmorrar és una mesura de vinagre (sol utilitzar un gotet de cafè), 1/2 mesura de sal, 10 mesures d'aigua, pebrella o fulles de llimera. En sis o set dies la salmorra ja està a punt per a menjar.
Conservada en salmorra
Part de la planta: Pecíol
Destinació: Alimentació humana
Descripció: S'escalda tres vegades amb aigua bullent abans de ficar a la salmorra. La recepta per a ensalmorrar és una mesura de vinagre (sol utilitzar un gotet de cafè), 1/2 mesura de sal, 10 mesures d'aigua, pebrella o fulles de llimera. En sis o set dies la salmorra ja està a punt per a menjar.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.