Compostes
Cynara cardunculus L.
Hi ha 219 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
219 coincidències amb els filtres actuals
Artà ~ Mallorca
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els pètals serveixen per a fer quallar sa llet i fer formatge.
Observacions: Als Olors el feien així.
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els pètals serveixen per a fer quallar sa llet i fer formatge.
Observacions: Als Olors el feien així.
Artà ~ Mallorca
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quall. Per a fer prendre sa llet per a fer formatge.
Observacions: S'assequen els pètals al sol dues vegades; tornen pèls.
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quall. Per a fer prendre sa llet per a fer formatge.
Observacions: S'assequen els pètals al sol dues vegades; tornen pèls.
Son Servera ~ Mallorca
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer formatge. El picaven i llavors ho posaven a sa llet, aquells pèls se coïen, s'assecaven i se feien servir per a fer formatge.
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer formatge. El picaven i llavors ho posaven a sa llet, aquells pèls se coïen, s'assecaven i se feien servir per a fer formatge.
Balaguer ~ Noguera
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Fulles basals donades com a aliment als conills.
Observacions: Recurs alimentari en l'actualitat gairebé abandonat.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Fulles basals donades com a aliment als conills.
Observacions: Recurs alimentari en l'actualitat gairebé abandonat.
La Guingueta d'Àneu ~ Pallars Sobirà
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Flors utilitzades per a quallar la llet i elaborar formatge, preferentment d'ovella (fromatge serrat i llenguat).
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Flors utilitzades per a quallar la llet i elaborar formatge, preferentment d'ovella (fromatge serrat i llenguat).
La Guingueta d'Àneu ~ Pallars Sobirà
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Flors utilitzades per a quallar la llet i elaborar formatge, preferentment d'ovella (fromatge serrat i llenguat).
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Flors utilitzades per a quallar la llet i elaborar formatge, preferentment d'ovella (fromatge serrat i llenguat).
Castellterçol ~ Vallès Oriental
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Elaboració de mató. La flor es feia assecar, se n'agafava un grapat, es picava al morter, i es posava a la llet per a fer mató. Per a fer formatge: es posava l'herbacol a la llet, es colava amb un tovalló, i un cop escorregut s'havia de fer el formatge amb la mà. Amb l'escalfor se separava el xerigot, i quedava el formatge fet, però s'hi estava molta estona, calia anar escorrent i anar passant.
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Elaboració de mató. La flor es feia assecar, se n'agafava un grapat, es picava al morter, i es posava a la llet per a fer mató. Per a fer formatge: es posava l'herbacol a la llet, es colava amb un tovalló, i un cop escorregut s'havia de fer el formatge amb la mà. Amb l'escalfor se separava el xerigot, i quedava el formatge fet, però s'hi estava molta estona, calia anar escorrent i anar passant.
Castellterçol ~ Vallès Oriental
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Elaboració de mató. La flor es feia assecar, se n'agafava un grapat, es picava al morter, i es posava a la llet per a fer mató. Per a fer formatge: es posava l'herbacol a la llet, es colava amb un tovalló, i un cop escorregut s'havia de fer el formatge amb la mà. Amb l'escalfor se separava el xerigot, i quedava el formatge fet, però s'hi estava molta estona, calia anar escorrent i anar passant.
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Elaboració de mató. La flor es feia assecar, se n'agafava un grapat, es picava al morter, i es posava a la llet per a fer mató. Per a fer formatge: es posava l'herbacol a la llet, es colava amb un tovalló, i un cop escorregut s'havia de fer el formatge amb la mà. Amb l'escalfor se separava el xerigot, i quedava el formatge fet, però s'hi estava molta estona, calia anar escorrent i anar passant.
L'Ametlla del Vallès ~ Vallès Oriental
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Elaboració de mató i de formatge.
Observacions: A diferència de l'altra carxofera, aquesta punxa.
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Elaboració de mató i de formatge.
Observacions: A diferència de l'altra carxofera, aquesta punxa.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.