Compostes

Cynara cardunculus L.

Hi ha 219 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




219 coincidències amb els filtres actuals

Xert ~ Baix Maestrat
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Per a quallar un litre de llet ("millor la d'ovella que la de cabra"), es macera una mica de les flors en una tasseta d'aigua (100-120 ml) durant dues hores. Es cola i es piquen les flors, tornant-les a macerar al líquid anterior durant 24 hores. A aquesta aigua se li afegeix el litre de llet (que s'haurà bullit prèviament tres cops) i es remenarà fins que qualli, traslladant aquest producte a un recipient perforat per sota, amb l'objectiu d'anar amassant el quall i extreure'n tota la fase líquida. Un cop s'ha aconseguit això, ja està llest i pot ser consumit.
Figueroles ~ Alcalatén
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a quallar un litre de llet (millor la d'ovella que la de cabra) es macera una mica de les flors en una tasseta d'aigua (100-120 ml) durant dues hores. Es cola i es piquen les flors, tornant-les a macerar al líquid anterior durant 24 hores. A aquesta aigua se li afegeix el litre de llet (que s'haurà bullit prèviament tres cops) i es remenarà fins que qualli, traslladant aquest producte a un recipient perforat per sota, amb l'objectiu d'anar amassant el quall i extreure'n tota la fase líquida. Un cop s'ha aconseguit això, ja està llest i pot ser consumit.
Forcall ~ Els Ports
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a quallar un litre de llet (millor la d'ovella que la de cabra) es macera una mica de les flors en una tasseta d'aigua (100-120 ml) durant dues hores. Es cola i es piquen les flors, tornant-les a macerar al líquid anterior durant 24 hores. A aquesta aigua se li afegeix el litre de llet (que s'haurà bullit prèviament tres cops) i es remenarà fins que qualli, traslladant aquest producte a un recipient perforat per sota, amb l'objectiu d'anar amassant el quall i extreure'n tota la fase líquida. Un cop s'ha aconseguit això, ja està llest i pot ser consumit.
Vilafranca ~ Alt Maestrat
Condiment
Part de la planta: Pecíol
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Com a condiment de les olletes s'utilitzen les penques.
Albocàsser ~ Alt Maestrat
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a quallar un litre de llet (millor la d'ovella que la de cabra) es macera una mica de les flors en una tasseta d'aigua (100-120 ml) durant dues hores. Es cola i es piquen les flors, tornant-les a macerar al líquid anterior durant 24 hores. A aquesta aigua se li afegeix el litre de llet (que s'haurà bullit prèviament tres cops) i es remenarà fins que qualli, traslladant aquest producte a un recipient perforat per sota, amb l'objectiu d'anar amassant el quall i extreure'n tota la fase líquida. Un cop s'ha aconseguit això, ja està llest i pot ser consumit.
Vilafranca ~ Alt Maestrat
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a quallar un litre de llet (millor la d'ovella que la de cabra) es macera una mica de les flors en una tasseta d'aigua (100-120 ml) durant dues hores. Es cola i es piquen les flors, tornant-les a macerar al líquid anterior durant 24 hores. A aquesta aigua se li afegeix el litre de llet (que s'haurà bullit prèviament tres cops) i es remenarà fins que qualli, traslladant aquest producte a un recipient perforat per sota, amb l'objectiu d'anar amassant el quall i extreure'n tota la fase líquida. Un cop s'ha aconseguit això, ja està llest i pot ser consumit.
Vall d'Alba ~ Plana Alta
Cuita en aigua
Part de la planta: Pecíol
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Bullits, sense afegir mai sal.
Vilafamés ~ Plana Alta
Cuita en aigua
Part de la planta: Pecíol
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Bullits, sense afegir mai sal.
Vilanant ~ Alt Empordà
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Serveix per a fer formatge.
Vilanant ~ Alt Empordà
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a quallar la llet. Es deixa el preó en remull a la vigília. Es barreja l'aigua amb la llet i se'n fa formatge.
Observacions: El vertader és el que fa la flor més grossa, la que s'assembla a la carxofera; però aquí a can Pujades també hem usat la petita, que espina més.

Més informació en aquesta web sobre Cynara cardunculus L.

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Cynara cardunculus

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia