Compostes
Cynara cardunculus L.
Hi ha 219 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
219 coincidències amb els filtres actuals
Xert ~ Baix Maestrat
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Per a quallar un litre de llet ("millor la d'ovella que la de cabra"), es macera una mica de les flors en una tasseta d'aigua (100-120 ml) durant dues hores. Es cola i es piquen les flors, tornant-les a macerar al líquid anterior durant 24 hores. A aquesta aigua se li afegeix el litre de llet (que s'haurà bullit prèviament tres cops) i es remenarà fins que qualli, traslladant aquest producte a un recipient perforat per sota, amb l'objectiu d'anar amassant el quall i extreure'n tota la fase líquida. Un cop s'ha aconseguit això, ja està llest i pot ser consumit.
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Per a quallar un litre de llet ("millor la d'ovella que la de cabra"), es macera una mica de les flors en una tasseta d'aigua (100-120 ml) durant dues hores. Es cola i es piquen les flors, tornant-les a macerar al líquid anterior durant 24 hores. A aquesta aigua se li afegeix el litre de llet (que s'haurà bullit prèviament tres cops) i es remenarà fins que qualli, traslladant aquest producte a un recipient perforat per sota, amb l'objectiu d'anar amassant el quall i extreure'n tota la fase líquida. Un cop s'ha aconseguit això, ja està llest i pot ser consumit.
Figueroles ~ Alcalatén
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a quallar un litre de llet (millor la d'ovella que la de cabra) es macera una mica de les flors en una tasseta d'aigua (100-120 ml) durant dues hores. Es cola i es piquen les flors, tornant-les a macerar al líquid anterior durant 24 hores. A aquesta aigua se li afegeix el litre de llet (que s'haurà bullit prèviament tres cops) i es remenarà fins que qualli, traslladant aquest producte a un recipient perforat per sota, amb l'objectiu d'anar amassant el quall i extreure'n tota la fase líquida. Un cop s'ha aconseguit això, ja està llest i pot ser consumit.
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a quallar un litre de llet (millor la d'ovella que la de cabra) es macera una mica de les flors en una tasseta d'aigua (100-120 ml) durant dues hores. Es cola i es piquen les flors, tornant-les a macerar al líquid anterior durant 24 hores. A aquesta aigua se li afegeix el litre de llet (que s'haurà bullit prèviament tres cops) i es remenarà fins que qualli, traslladant aquest producte a un recipient perforat per sota, amb l'objectiu d'anar amassant el quall i extreure'n tota la fase líquida. Un cop s'ha aconseguit això, ja està llest i pot ser consumit.
Forcall ~ Els Ports
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a quallar un litre de llet (millor la d'ovella que la de cabra) es macera una mica de les flors en una tasseta d'aigua (100-120 ml) durant dues hores. Es cola i es piquen les flors, tornant-les a macerar al líquid anterior durant 24 hores. A aquesta aigua se li afegeix el litre de llet (que s'haurà bullit prèviament tres cops) i es remenarà fins que qualli, traslladant aquest producte a un recipient perforat per sota, amb l'objectiu d'anar amassant el quall i extreure'n tota la fase líquida. Un cop s'ha aconseguit això, ja està llest i pot ser consumit.
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a quallar un litre de llet (millor la d'ovella que la de cabra) es macera una mica de les flors en una tasseta d'aigua (100-120 ml) durant dues hores. Es cola i es piquen les flors, tornant-les a macerar al líquid anterior durant 24 hores. A aquesta aigua se li afegeix el litre de llet (que s'haurà bullit prèviament tres cops) i es remenarà fins que qualli, traslladant aquest producte a un recipient perforat per sota, amb l'objectiu d'anar amassant el quall i extreure'n tota la fase líquida. Un cop s'ha aconseguit això, ja està llest i pot ser consumit.
Vilafranca ~ Alt Maestrat
Condiment
Part de la planta: Pecíol
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Com a condiment de les olletes s'utilitzen les penques.
Condiment
Part de la planta: Pecíol
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Com a condiment de les olletes s'utilitzen les penques.
Albocàsser ~ Alt Maestrat
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a quallar un litre de llet (millor la d'ovella que la de cabra) es macera una mica de les flors en una tasseta d'aigua (100-120 ml) durant dues hores. Es cola i es piquen les flors, tornant-les a macerar al líquid anterior durant 24 hores. A aquesta aigua se li afegeix el litre de llet (que s'haurà bullit prèviament tres cops) i es remenarà fins que qualli, traslladant aquest producte a un recipient perforat per sota, amb l'objectiu d'anar amassant el quall i extreure'n tota la fase líquida. Un cop s'ha aconseguit això, ja està llest i pot ser consumit.
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a quallar un litre de llet (millor la d'ovella que la de cabra) es macera una mica de les flors en una tasseta d'aigua (100-120 ml) durant dues hores. Es cola i es piquen les flors, tornant-les a macerar al líquid anterior durant 24 hores. A aquesta aigua se li afegeix el litre de llet (que s'haurà bullit prèviament tres cops) i es remenarà fins que qualli, traslladant aquest producte a un recipient perforat per sota, amb l'objectiu d'anar amassant el quall i extreure'n tota la fase líquida. Un cop s'ha aconseguit això, ja està llest i pot ser consumit.
Vilafranca ~ Alt Maestrat
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a quallar un litre de llet (millor la d'ovella que la de cabra) es macera una mica de les flors en una tasseta d'aigua (100-120 ml) durant dues hores. Es cola i es piquen les flors, tornant-les a macerar al líquid anterior durant 24 hores. A aquesta aigua se li afegeix el litre de llet (que s'haurà bullit prèviament tres cops) i es remenarà fins que qualli, traslladant aquest producte a un recipient perforat per sota, amb l'objectiu d'anar amassant el quall i extreure'n tota la fase líquida. Un cop s'ha aconseguit això, ja està llest i pot ser consumit.
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a quallar un litre de llet (millor la d'ovella que la de cabra) es macera una mica de les flors en una tasseta d'aigua (100-120 ml) durant dues hores. Es cola i es piquen les flors, tornant-les a macerar al líquid anterior durant 24 hores. A aquesta aigua se li afegeix el litre de llet (que s'haurà bullit prèviament tres cops) i es remenarà fins que qualli, traslladant aquest producte a un recipient perforat per sota, amb l'objectiu d'anar amassant el quall i extreure'n tota la fase líquida. Un cop s'ha aconseguit això, ja està llest i pot ser consumit.
Vall d'Alba ~ Plana Alta
Cuita en aigua
Part de la planta: Pecíol
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Bullits, sense afegir mai sal.
Cuita en aigua
Part de la planta: Pecíol
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Bullits, sense afegir mai sal.
Vilafamés ~ Plana Alta
Cuita en aigua
Part de la planta: Pecíol
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Bullits, sense afegir mai sal.
Cuita en aigua
Part de la planta: Pecíol
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Bullits, sense afegir mai sal.
Vilanant ~ Alt Empordà
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Serveix per a fer formatge.
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Serveix per a fer formatge.
Vilanant ~ Alt Empordà
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a quallar la llet. Es deixa el preó en remull a la vigília. Es barreja l'aigua amb la llet i se'n fa formatge.
Observacions: El vertader és el que fa la flor més grossa, la que s'assembla a la carxofera; però aquí a can Pujades també hem usat la petita, que espina més.
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a quallar la llet. Es deixa el preó en remull a la vigília. Es barreja l'aigua amb la llet i se'n fa formatge.
Observacions: El vertader és el que fa la flor més grossa, la que s'assembla a la carxofera; però aquí a can Pujades també hem usat la petita, que espina més.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.