Compostes
Cynara cardunculus L.
Hi ha 219 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
219 coincidències amb els filtres actuals
Vilanant ~ Alt Empordà
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a quallar la llet. Es deixa el preó en remull a la vigília. Es barreja l'aigua amb la llet i se'n fa formatge.
Observacions: El vertader és el que fa la flor més grossa, la que s'assembla a la carxofera; però aquí a can Pujades també hem usat la petita, que espina més.
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a quallar la llet. Es deixa el preó en remull a la vigília. Es barreja l'aigua amb la llet i se'n fa formatge.
Observacions: El vertader és el que fa la flor més grossa, la que s'assembla a la carxofera; però aquí a can Pujades també hem usat la petita, que espina més.
Vilanant ~ Alt Empordà
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a quallar la llet. Es deixa el preó en remull a la vigília. Es barreja l'aigua amb la llet i se'n fa formatge.
Observacions: El vertader és el que fa la flor més grossa, la que s'assembla a la carxofera; però aquí a can Pujades també hem usat la petita, que espina més.
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a quallar la llet. Es deixa el preó en remull a la vigília. Es barreja l'aigua amb la llet i se'n fa formatge.
Observacions: El vertader és el que fa la flor més grossa, la que s'assembla a la carxofera; però aquí a can Pujades també hem usat la petita, que espina més.
Castalla ~ Alcoià
Cuita en aigua
Part de la planta: Tija amb fulles/branques
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les penques són les tiges i fulles pelades, de gust amarg i intens, cuinades de les més diverses maneres i presents en tots tipus de guisats (a l'olla, arrebossades, torrades, fregides, com a acompanyament d'arròs, carn i peix). Constitueixen un aliment d'elevada popularitat a la zona.
Cuita en aigua
Part de la planta: Tija amb fulles/branques
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les penques són les tiges i fulles pelades, de gust amarg i intens, cuinades de les més diverses maneres i presents en tots tipus de guisats (a l'olla, arrebossades, torrades, fregides, com a acompanyament d'arròs, carn i peix). Constitueixen un aliment d'elevada popularitat a la zona.
Agres ~ Comtat
Cuita en aigua
Part de la planta: Tija amb fulles/branques
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les penques són les tiges i fulles pelades, de gust amarg i intens, cuinades de les més diverses maneres i presents en tots tipus de guisats (a l'olla, arrebossades, torrades, fregides, com a acompanyament d'arròs, carn i peix). Constitueixen un aliment d'elevada popularitat a la zona.
Cuita en aigua
Part de la planta: Tija amb fulles/branques
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les penques són les tiges i fulles pelades, de gust amarg i intens, cuinades de les més diverses maneres i presents en tots tipus de guisats (a l'olla, arrebossades, torrades, fregides, com a acompanyament d'arròs, carn i peix). Constitueixen un aliment d'elevada popularitat a la zona.
Agres ~ Comtat
Cuita en aigua
Part de la planta: Tija amb fulles/branques
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les penques són les tiges i fulles pelades, de gust amarg i intens, cuinades de les més diverses maneres i presents en tots tipus de guisats (a l'olla, arrebossades, torrades, fregides, com a acompanyament d'arròs, carn i peix). Constitueixen un aliment d'elevada popularitat a la zona.
Cuita en aigua
Part de la planta: Tija amb fulles/branques
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les penques són les tiges i fulles pelades, de gust amarg i intens, cuinades de les més diverses maneres i presents en tots tipus de guisats (a l'olla, arrebossades, torrades, fregides, com a acompanyament d'arròs, carn i peix). Constitueixen un aliment d'elevada popularitat a la zona.
Agres ~ Comtat
Cuita en aigua
Part de la planta: Tija amb fulles/branques
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les penques són les tiges i fulles pelades, de gust amarg i intens, cuinades de les més diverses maneres i presents en tots tipus de guisats (a l'olla, arrebossades, torrades, fregides, com a acompanyament d'arròs, carn i peix). Constitueixen un aliment d'elevada popularitat a la zona.
Cuita en aigua
Part de la planta: Tija amb fulles/branques
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les penques són les tiges i fulles pelades, de gust amarg i intens, cuinades de les més diverses maneres i presents en tots tipus de guisats (a l'olla, arrebossades, torrades, fregides, com a acompanyament d'arròs, carn i peix). Constitueixen un aliment d'elevada popularitat a la zona.
Agres ~ Comtat
Cuita en aigua
Part de la planta: Tija amb fulles/branques
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les penques són les tiges i fulles pelades, de gust amarg i intens, cuinades de les més diverses maneres i presents en tots tipus de guisats (a l'olla, arrebossades, torrades, fregides, com a acompanyament d'arròs, carn i peix). Constitueixen un aliment d'elevada popularitat a la zona.
Cuita en aigua
Part de la planta: Tija amb fulles/branques
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les penques són les tiges i fulles pelades, de gust amarg i intens, cuinades de les més diverses maneres i presents en tots tipus de guisats (a l'olla, arrebossades, torrades, fregides, com a acompanyament d'arròs, carn i peix). Constitueixen un aliment d'elevada popularitat a la zona.
Agres ~ Comtat
Cuita en aigua
Part de la planta: Tija amb fulles/branques
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les penques són les tiges i fulles pelades, de gust amarg i intens, cuinades de les més diverses maneres i presents en tots tipus de guisats (a l'olla, arrebossades, torrades, fregides, com a acompanyament d'arròs, carn i peix). Constitueixen un aliment d'elevada popularitat a la zona.
Cuita en aigua
Part de la planta: Tija amb fulles/branques
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les penques són les tiges i fulles pelades, de gust amarg i intens, cuinades de les més diverses maneres i presents en tots tipus de guisats (a l'olla, arrebossades, torrades, fregides, com a acompanyament d'arròs, carn i peix). Constitueixen un aliment d'elevada popularitat a la zona.
Agres ~ Comtat
Cuita en aigua
Part de la planta: Tija amb fulles/branques
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les penques són les tiges i fulles pelades, de gust amarg i intens, cuinades de les més diverses maneres i presents en tots tipus de guisats (a l'olla, arrebossades, torrades, fregides, com a acompanyament d'arròs, carn i peix). Constitueixen un aliment d'elevada popularitat a la zona.
Cuita en aigua
Part de la planta: Tija amb fulles/branques
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les penques són les tiges i fulles pelades, de gust amarg i intens, cuinades de les més diverses maneres i presents en tots tipus de guisats (a l'olla, arrebossades, torrades, fregides, com a acompanyament d'arròs, carn i peix). Constitueixen un aliment d'elevada popularitat a la zona.
Siurana ~ Alt Empordà
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer recuits.
Observacions: Ells cultiven el presor en uns camps de la seva finca i en guarden les flors després d'assecar-les a l'ombra en un assecador fet per ells mateixos. Un cop sec, l'envasen al buit per a usar-lo quan el necessitaven.
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer recuits.
Observacions: Ells cultiven el presor en uns camps de la seva finca i en guarden les flors després d'assecar-les a l'ombra en un assecador fet per ells mateixos. Un cop sec, l'envasen al buit per a usar-lo quan el necessitaven.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.