Compostes
Sonchus tenerrimus L.
Hi ha 111 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
111 coincidències amb els filtres actuals
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: A la primavera recollien xicoies, lletsonets, i cosconilles, molt tendrets, i ho posaven a les amanides, mentre no hi havia enciam s'aprofitaven aquestes plantes.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: A la primavera recollien xicoies, lletsonets, i cosconilles, molt tendrets, i ho posaven a les amanides, mentre no hi havia enciam s'aprofitaven aquestes plantes.
Argençola ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Petitetes, en amanida.
Observacions: El seus pares en menjaven, però ell no n'havia menjat.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Petitetes, en amanida.
Observacions: El seus pares en menjaven, però ell no n'havia menjat.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Almenys hi ha tres o quatre tipus de llicsons, si són molt tendres tenen tots més o menys el mateix gust. Quan es fan alts sí que canvia perquè el més fi no fa tanta llet. El més finet, que té la fulla més petita i a trossets, si és tendre, encara el consideren més bo que les xicoies. Els fins són els que treuen menys llet (que és amarganta). Els altres, no tan fins, la fulla tendra també és bona. S'ha d'estar al corrent [dit "al tanto"] abans que treguin l'espiga.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Almenys hi ha tres o quatre tipus de llicsons, si són molt tendres tenen tots més o menys el mateix gust. Quan es fan alts sí que canvia perquè el més fi no fa tanta llet. El més finet, que té la fulla més petita i a trossets, si és tendre, encara el consideren més bo que les xicoies. Els fins són els que treuen menys llet (que és amarganta). Els altres, no tan fins, la fulla tendra també és bona. S'ha d'estar al corrent [dit "al tanto"] abans que treguin l'espiga.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Almenys hi ha tres o quatre tipus de llicsons, si són molt tendres tenen tots més o menys el mateix gust. Quan es fan alts sí que canvia perquè el més fi no fa tanta llet. El més finet, que té la fulla més petita i a trossets, si és tendre, encara el consideren més bo que les xicoies. Els fins són els que treuen menys llet (que és amarganta). Els altres, no tan fins, la fulla tendra també és bona. S'ha d'estar al corrent [dit "al tanto"] abans que treguin l'espiga.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Almenys hi ha tres o quatre tipus de llicsons, si són molt tendres tenen tots més o menys el mateix gust. Quan es fan alts sí que canvia perquè el més fi no fa tanta llet. El més finet, que té la fulla més petita i a trossets, si és tendre, encara el consideren més bo que les xicoies. Els fins són els que treuen menys llet (que és amarganta). Els altres, no tan fins, la fulla tendra també és bona. S'ha d'estar al corrent [dit "al tanto"] abans que treguin l'espiga.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El collien per amanir.
Observacions: El llecsó de veritat fa llet i és dolent, amargant.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El collien per amanir.
Observacions: El llecsó de veritat fa llet i és dolent, amargant.
Jorba ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els estovaven amb aigua i després els amanien. Llitsons, rovelles... les estovaven una estona amb aigua i després les amanien.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els estovaven amb aigua i després els amanien. Llitsons, rovelles... les estovaven una estona amb aigua i després les amanien.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Per als conills.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Per als conills.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a les persones i per als conills.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a les persones i per als conills.
Sant Martí de Tous ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Era bo com l'enciam o l'escarola.
Observacions: Hi ha molta gent que en collia.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Era bo com l'enciam o l'escarola.
Observacions: Hi ha molta gent que en collia.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Per als conills i les persones (amanits).
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Per als conills i les persones (amanits).
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.