Compostes
Sonchus tenerrimus L.
Hi ha 111 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
111 coincidències amb els filtres actuals
Castellfollit del Boix ~ Bages
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Per als conills i les persones (amanits).
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Per als conills i les persones (amanits).
Castellfollit del Boix ~ Bages
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana i animal
Descripció: Plat de llitsons i roelles amanides a part de la vianda. També per als conills.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana i animal
Descripció: Plat de llitsons i roelles amanides a part de la vianda. També per als conills.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana i animal
Descripció: Plat de llitsons i roelles amanides a part de la vianda. També per als conills.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana i animal
Descripció: Plat de llitsons i roelles amanides a part de la vianda. També per als conills.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Herbes que recollien per als conills: ruelles, llicsons, citrons tendres, ravanisses, agulla, cafarrades, capcides (si eren tendres). Collien també branques d'arbusts del bosc per a donar-los-hi a l'hivern: ruganyus, romaní, pi blanc (rosegaven les branques), fulla d'olivera...
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Herbes que recollien per als conills: ruelles, llicsons, citrons tendres, ravanisses, agulla, cafarrades, capcides (si eren tendres). Collien també branques d'arbusts del bosc per a donar-los-hi a l'hivern: ruganyus, romaní, pi blanc (rosegaven les branques), fulla d'olivera...
Roses ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Observacions: N'hi ha de dos tipus: un de més gros i un de més petit. El gros era més apreciat.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Observacions: N'hi ha de dos tipus: un de més gros i un de més petit. El gros era més apreciat.
Agullana ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es collien ben tendres i es menjaven amanits.
Observacions: Es feien a les parets.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es collien ben tendres i es menjaven amanits.
Observacions: Es feien a les parets.
Agullana ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es collien ben tendres i es menjaven amanits.
Observacions: Es feien a les parets.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es collien ben tendres i es menjaven amanits.
Observacions: Es feien a les parets.
Vilanant ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Menjar per a oques i ànecs.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Menjar per a oques i ànecs.
Rodès ~ Conflent
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla jove
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Menja de llapins.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla jove
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Menja de llapins.
Agres ~ Comtat
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Se'n consumien les fulles crues, en amanides. Era una de les verdures silvestres més comunes.
Observacions: Actualment, s'ha perdut el costum de menjar-lo.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Se'n consumien les fulles crues, en amanides. Era una de les verdures silvestres més comunes.
Observacions: Actualment, s'ha perdut el costum de menjar-lo.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.