Gramínies
Arundo donax L.
Hi ha 10 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
10 coincidències amb els filtres actuals
Argençola ~ Anoia
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Hi havia moltes herbetes que feien sevir per a fer ratafia, la nit de sant Joan abans de sortir el sol. Començaven en un hort i anaven seguint per a trobar totes les herbetes: menta marialluïsa, nous tendres, fulla de canya, capferrades... moltes plantes, però no ho recorda. La ratafia, la feien amb esperit de vi, i ho tenien 40 dies a sol i serena. La feia ell, agafava el que trobaven. N'havien fet molta.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Hi havia moltes herbetes que feien sevir per a fer ratafia, la nit de sant Joan abans de sortir el sol. Començaven en un hort i anaven seguint per a trobar totes les herbetes: menta marialluïsa, nous tendres, fulla de canya, capferrades... moltes plantes, però no ho recorda. La ratafia, la feien amb esperit de vi, i ho tenien 40 dies a sol i serena. La feia ell, agafava el que trobaven. N'havien fet molta.
Argençola ~ Anoia
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Hi havia moltes herbetes que feien sevir per a fer ratafia, la nit de sant Joan abans de sortir el sol. Començaven en un hort i anaven seguint per a trobar totes les herbetes: menta marialluïsa, nous tendres, fulla de canya, capferrades... moltes plantes, però no ho recorda. La ratafia, la feien amb esperit de vi, i ho tenien 40 dies a sol i serena. La feia ell, agafava el que trobaven. N'havien fet molta.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Hi havia moltes herbetes que feien sevir per a fer ratafia, la nit de sant Joan abans de sortir el sol. Començaven en un hort i anaven seguint per a trobar totes les herbetes: menta marialluïsa, nous tendres, fulla de canya, capferrades... moltes plantes, però no ho recorda. La ratafia, la feien amb esperit de vi, i ho tenien 40 dies a sol i serena. La feia ell, agafava el que trobaven. N'havien fet molta.
Tales ~ Plana Baixa
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Adoben en vinagre els pebrots (Capsicum annum) junt a la fulla de canya perquè els pebrots s'adobin i adquireixin un color blanquinós.
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Adoben en vinagre els pebrots (Capsicum annum) junt a la fulla de canya perquè els pebrots s'adobin i adquireixin un color blanquinós.
Aiguaviva ~ Gironès
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Fins i tot havíem fet fulles de canya per a les vaques, quan no teníem res més.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Fins i tot havíem fet fulles de canya per a les vaques, quan no teníem res més.
No consta ~ No consta
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: El bestiar se'l menja quan són tendres.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: El bestiar se'l menja quan són tendres.
Simat de la Valldigna ~ Safor
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la salmorra, per a que no es faça groga.
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la salmorra, per a que no es faça groga.
Simat de la Valldigna ~ Safor
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a ficar en la salmorra per a que no es facen molles ni les olives ni els pebres.
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a ficar en la salmorra per a que no es facen molles ni les olives ni els pebres.
Simat de la Valldigna ~ Safor
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la salmorra.
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la salmorra.
Simat de la Valldigna ~ Safor
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a adobar les olives en salmorra, una fulla verda de canya de canyar del barranc.
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a adobar les olives en salmorra, una fulla verda de canya de canyar del barranc.
Santa Coloma de Farners ~ Selva
Condiment
Part de la planta: Lluc tendre
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la preparació d'olives assaonades. Es posen dos o tres tanys tendres a l'aigua que conté les olives després de salar-la. Dona el color groc a les olives.
Condiment
Part de la planta: Lluc tendre
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la preparació d'olives assaonades. Es posen dos o tres tanys tendres a l'aigua que conté les olives després de salar-la. Dona el color groc a les olives.
- «
- 1
- »
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.