Amaril·lidàcies
Allium cepa L.
Hi ha 163 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
163 coincidències amb els filtres actuals
Andratx ~ Mallorca
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer es sofrit de ses sopes.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer es sofrit de ses sopes.
Estellencs ~ Mallorca
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a menjar.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a menjar.
Estellencs ~ Mallorca
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer amanides amb julivert i tomàtiga.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer amanides amb julivert i tomàtiga.
Maria de la Salut ~ Mallorca
Cuita en oli
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Un manat d'espàrrecs, dues o tres carxofes, dos grells i un parell d'ous, això és es meu sopar... i un parell d'olives pansides, coliflor... tot això frit és es meu sopar d'aquest temps.
Cuita en oli
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Un manat d'espàrrecs, dues o tres carxofes, dos grells i un parell d'ous, això és es meu sopar... i un parell d'olives pansides, coliflor... tot això frit és es meu sopar d'aquest temps.
Balaguer ~ Noguera
Condiment
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment habitual de guisats i estofats de carn. És un dels components bàsics dels sofregits. En ocasions participa en mescles, de les quals s'han localitzat les següents variants: (1) sofregit d'Allium cepa (bulb), cansalada de porc i oli d'oliva utilizat com a condiment de Lathyrus sativus (llegum cuit, escorregut i mesclat amb el sofregit); (2). Allium sativum (bulb), Allium cepa (bulb), Solanum lycopersicum (suc del fruit) i Laurus nobilis (fulla) emprada en el cuinat de carn de conill; (3) condiment i aromatitzant de la cuixa de corder farcida. Ingredients: Calocybe gambosa (carpòfor tendre o assecat), Capsicum annuum (fruit verd o madur), Allium cepa (bulb), Allium sativum (bulb), Solanum lycopersicum (fruit madur), Petroselinum crispum (part aèria tendra), Laurus nobilis (fulla) i oli d'oliva; (4) condiment i aromatitzant de guisats de carn. Ingredients: Calocybe gambosa (carpòfor tendre o assecat), Allium cepa (bulb), Solanum lycopersicum (fruit madur), oli d'oliva, vi i conyac.
Condiment
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment habitual de guisats i estofats de carn. És un dels components bàsics dels sofregits. En ocasions participa en mescles, de les quals s'han localitzat les següents variants: (1) sofregit d'Allium cepa (bulb), cansalada de porc i oli d'oliva utilizat com a condiment de Lathyrus sativus (llegum cuit, escorregut i mesclat amb el sofregit); (2). Allium sativum (bulb), Allium cepa (bulb), Solanum lycopersicum (suc del fruit) i Laurus nobilis (fulla) emprada en el cuinat de carn de conill; (3) condiment i aromatitzant de la cuixa de corder farcida. Ingredients: Calocybe gambosa (carpòfor tendre o assecat), Capsicum annuum (fruit verd o madur), Allium cepa (bulb), Allium sativum (bulb), Solanum lycopersicum (fruit madur), Petroselinum crispum (part aèria tendra), Laurus nobilis (fulla) i oli d'oliva; (4) condiment i aromatitzant de guisats de carn. Ingredients: Calocybe gambosa (carpòfor tendre o assecat), Allium cepa (bulb), Solanum lycopersicum (fruit madur), oli d'oliva, vi i conyac.
Balaguer ~ Noguera
No consta el mode de preparació
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment habitual de guisats i estofats de carn. És un dels components bàsics dels sofregits.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment habitual de guisats i estofats de carn. És un dels components bàsics dels sofregits.
Sant Esteve de la Sarga ~ Pallars Jussà
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El bulb s'utilitza com a condiment del palpís.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El bulb s'utilitza com a condiment del palpís.
Sant Esteve de la Sarga ~ Pallars Jussà
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El bulb s'utilitza com a condiment del palpís.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El bulb s'utilitza com a condiment del palpís.
L'Espunyola ~ Berguedà
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El bulb s'utilitza com a condiment del palpís.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El bulb s'utilitza com a condiment del palpís.
L'Espunyola ~ Berguedà
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El bulb s'utilitza com a condiment del palpís.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El bulb s'utilitza com a condiment del palpís.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.